Oliver Glasner na včerajšej tlačovej konferencii pred zápasom proti Barcelone dal jasne na známosť, že jeho tím si ide na Camp Nou po víťazstvo. Vzorom Frankfurtu je Villarreal, ktorý v Lige Majstrov dokázal vyradiť favorizovaný Bayern Mníchov.

Ako hodnotíš zajtrajší zápas?

"Uvedomujeme si, že to bude veľmi náročné, ale po prvom zápase si veríme. Vieme, že sa ešte musíme zlepšiť, ale k tomu zápasu pristupujeme so sebadôverou a rešpektom."

Je Camp Nou pôsobivý?

"Áno, ale musíme sa sústrediť na našu úlohu."

Aké závery ste vyvodili z prvého zápasu?

"Pozreli sme si celých 90 minút. Zahrali sme dobre, ale v obrane nám chýbala väčšia koncentrácia. Veľmi dôležitá bude aj efektivita. Našim vzorom je Villarreal, ktorý postúpil práve vďaka efektivite."

Uvedomuješ si očakávania vo Frankfurte v súvislosti s týmto zápasom?

"Áno, v meste sa hovorí len o tom. Všetci nám želali šťastie a zablahoželali. Vieme, že do Barcelony priletí veľa ľudí, aby nás povzbudzovali. Veľmi nám to pomáha."

Zmeníte rozostavenie?

"Nedominovali sme počas celého zápasu, ale kontrolovali sme niektoré jeho fázy. Vieme, že Barcelona sa pokúsi zaútočiť v inom priestore. Musíme byť ambiciózni. Neočakávame priveľmi odlišný zápas, určite sa nestiahneme na vlastnú polovicu, pretože brániť po celých 90 minút je nemožné. Musíme sa postarať o to, že súper sa bude brániť a bude sa cítiť nekomfortne."

Hrá odveta na výjazde vo váš neprospech?

"Góly na výjazdoch sa už nepočítajú, takže je nevyhnutné, aby sme strelili gól. Ale ak sa pozriete na naše výjazdové zápasy v Európskej lige, tak boli dobré."

Je potrebné motivovať mužstvo na takéto stretnutie?

"Nie je to potrebné. Ukazujeme mu videá a normálne trénujeme."

Barcelona je stále favoritom?

"Na favoritovi nezáleží. Je jasné, že ak nezahráme na 100% našich možností, nebudeme mať žiadnu šancu na postup. Barcelona je mužstvo, ktoré má v La Lige najlepšiu formu, ale nie je to vždy favorit, kto postúpi."

Ako zastaviť Barcelonu?

"Budeme hrať ako tím. To je najdôležitejšie, dôležitejšie ako individuality. Každý vie, čo má robiť."

Rozmýšľate nad penaltovým rozstrelom?

"Nie, na to je potrebné odohrať predĺženie."

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-04-14 11:31:13
Villareal je naozaj "dobrym" vzorom, v kazdom zapase jedna strela na branu a gol....