Katalánci nedokázali zdolať Eintracht Frankfurt ani v druhom zápase na Camp Nou, aj keď divácka kulisa pripomínala skôr druhý domáci zápas pre Frankfurt. Barcelona sa v každom prípade lúči s pôsobením v Európskej lige a v tomto článku si priblížime, čo sa v metropole Katalánska vlastne udialo.

Najlepšie: Dembélé a posledných 9 minút zápasu

Hľadať pozitíva v tomto zápase z pohľadu Barcelony je naozaj veľmi ťažké. Niekoľko pekných slov sa dá napísať na adresu Ousmane Dembélého, hoci je pravda, že aj keď bol Francúz veľmi aktívny, často sa rozhodoval zle. Platí však, že ako jediný adekvátne odpovedal na intenzitu a agresivitu hráčov súpera. Zverenci Xaviho Hernándeza začali hrať dobre až v nadstavenom čase a streli dva góly. Išlo o jasný dôkaz, že ak by Barcelona od úvodu zápasu hrala inak, mala minimálne na to, aby stretnutie dotiahla aspoň do predĺženia.

Najhoršie: V podstate všetko ostatné

Barcelona začala tento zápas zle hneď v úvode a dobrý záver len mierne zlepšil dojmy, ktoré po sebe Blaugranas zanechali. Zo strany Barcelony sme dnes videli množstvo chýb v defenzíve, problémy s udržaním intenzity v hre, straty lopty v strede poľa a veľmi predvídateľná hra po krídlach. Ide pritom len o niektoré hriechy Xaviho Barcelony. Neschopnosť vytvoriť si výhodu v strede poľa definovala celé stretnutie a Eintracht takéto podmienky bral všetkými desiatimi. Konečný výsledok bolí o to viac, nakoľko Barcelona si bola po zápase vo Frankfurte jasne vedomá toho, o čo sa Eintracht pokúsi v odvete. Aj napriek tomu sa zmena v taktike nekonala. Aby toho nebolo málo, zranil sa aj Pedri a je možné, že v tejto sezóne si už nezahrá.

Samotný odsek si zaslúži situácia na tribúnach Camp Nou, kde to vyzeralo, akoby Eintracht hral druhý domáci zápas. Problém je jasný - socios majú k dispozícii lístky na zápasy za smiešne sumy a dnes ich mnohí so slušných ziskom predali fanúšikom súpera. Klub týmto dostal poriadnu ranu. Joan Laporta v každom prípade avizoval, že Barcelona bude toto kupčenie s lístkami vyšetrovať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-04-15 01:00:32
som zvedavy ako zareaguje laporta alebo ktokolvek na to co sa dialo na stadione. a teraz nemyslim futbal, ale socios, ktorí predavali vstupenky a tak nemci hrali v podstate 2 zapasy kvazy doma...toto je nepripustne
2022-04-15 01:05:16
TÝ fanúšikovia bola totálna podpásovka...