Prezident FC Barcelona po vypadnutí Barcelony z Európskej ligy komentoval predovšetkým situáciu na tribúnach na Camp Nou, kde sa objavilo prekvapujúco veľa fanúšikov Eintrachtu.

Ako hodnotíš tento zápas a to, čo sa stalo na tribúnach?

"Tentokrát sa nám nepodarilo vyhrať, zápas sme prehrali, vypadli sme a musíme to akceptovať. Také veci sa vo futbale stávajú. Sme smutní a nahnevaní kvôli prehre, ale musíme ísť dopredu a bojovať o ligový titul."

"To, čo sa stalo na tribúnach, je veľmi znepokojujúce. Je hanba, čo sme videli, také veci sa nemôžu zopakovať. Máme veľké množstvo informácií o tejto téme, potrebujeme čas, aby sme ich spracovali a prijali vhodné opatrenia. To, čo sa stalo, bolo poburujúce a hanebné."

Čo môže Barcelona v takýchto situáciách urobiť?

"V tejto konkrétnej situácii sme tomu nemohli zabrániť. Teraz však budeme musieť byť oveľa prísnejší a nedopustiť, aby sa takéto situácie opakovali. Ale dovoľte mi, aby som nebol konkrétny, pretože musíme zozbierať a vyhodnotiť všetky informácie z oddelenia predaja lístkov a bezpečnosti. Všetko nasvedčuje tomu, že došlo k nežiadúcim situáciám. Prijmeme kroky a vysvetlíme, prečo sa to stalo. Ako fanúšik Barcelony sa hanbím za to, čo som videl. Je mi to veľmi ľúto, je to hanba."

To, čo sa stalo, prekvapilo aj Xaviho. Mohlo to mať vplyv aj na hráčov?

"Zasiahlo nás to všetkých, je to nezvyčajná situácia. Musíme to vyjasniť, aby sa to už nikdy nezopakovalo, je to vážna vec."

V pondelok je na programe ďalší ligový zápas.

"Áno, musíme ísť ďalej, čaká nás stretnutie proti Cádizu. Žiadam fanúšikov, aby prišli na štadión a podporovali mužstvo."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-04-15 01:05:57
barcelona fans sa mozu hanbit zato ze predavaju listky.. ja som si aj vravel ze nejaku malu podporu od fanusikov mame..