Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pre zápase proti Cádizu, na ktorej sa vyjadril k ďalšej prehre svojho tímu.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako podľa teba vyzerá mužstvo po psychickej stránke?

"Sme veľmi nahnevaní. Premárnili sme skvelú príležitosť, aby sme unikli našim rivalom a zabojovali ešte o titul. Dnes sme sa takmer rozlúčili so šancou na titul. Sme sklamaní a nahnevaní. Musíme byť rozhodnejší a sebakritickejší. Toto je Barcelona - musíme urobiť viac. Súper sa bráni hlboko a to od nás vyžaduje, aby sme prezentovali talent a prijímali zodpovedajúce rozhodnutia. Musíme lepšie nabiehať do šestnástky. Trénovali sme to. Dnes vyhrala viera a tá nám chýbala. Najväčšiu zodpovednosť za tento výsledok nesiem ja. S hráčmi sa ešte porozprávame. Musíme si byť plne vedomí toho, že hráme o postup do Ligy Majstrov. Nikto na svete nevytvára toľko šancí, čo Ousmane Dembélé. Treba ich však využiť. Hráči strieľajú na tréningoch pekné góly a prijímajú veľmi dobré rozhodnutia, ale počas zápasu je to už iné. Musíme pokračovať v práci. Myslím si, že nie sme v zlej situácii. Chceli sme však niečo viac. Počítali sme s bojom o titul, ale nepodarilo sa. Po celý čas sa musíme zlepšovať a hrať našim štýlom. Zostáva 7 finále a musíme ich vyhrať."

[Marta Ramón, RAC1] Znepokojuje ťa pokles formy?

"Musíme byť pokorní a úprimní. Zmenili sme model a herný systém, ale po celý čas sa musíme zlepšovať. Na to, aby sme sa kvalifikovali do Ligy Majstrov, musíme hrať s väčšou vierou a rozhodnosťou. Nemôžeme zahadzovať toľko dobrých šancí. Vieme, že Cádiz nebude mať 20 šancí. Pre nás je kľúčové, aby sme ujali vedenia ako prví."

[Adria Albets, Cadena SER] Po víťazstve v El Clásicu sa hovorilo, že Barcelona sa vrátila... nie je to priskoro?

"Nie. Nie je nič čudné na tom, že keď Realu strelíte štyri góly a hráte tak dobre, že sa hovorí niečo také. Bohužiaľ robíme chyby. Musíme byť sebakritickí a vo štvrtok musíme pristúpiť k zápasu iným spôsobom. Hlavným cieľom je postup do ďalšej edície Ligy Majstrov."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Ako je možné vysvetliť nedávne výsledky po tak dobrom období?

"Aby Barcelona bola veľká, je potrebné pracovať. Je to rovnaké mužstvo, ktoré odohralo skvelý zápas proti Realu Madrid či Seville, ale aj vypadlo v dvojzápase proti Eintrachtu. Sú to rovnakí hráči, rovnaký štáb... taký je futbal. Vždy sa nájde nejaký súper, ktorí skomplikuje zápas tak ako dnes Cádiz. Musíme sa zlepšiť ako po športovej, tak aj mentálnej stránke."

[Helena Condis, Cadena COPE] Zarmútilo ťa, že fanúšikovia z La Grada de Animación dnes chýbali? Vysvetlil ti prezident to, čo sa stalo minulý štvrtok?

"Áno, zajtra to bude zverejnené verejne. Potrebujeme našich fanúšikov. V zápase proti Eintrachtu to na nás malo zlý vplyv a necítili sme sa ako doma. Fanúšikovia boli dnes výborní aj napriek absencii culés z La Grada de Animación, ktorých prosím o podporu mužstva v nasledujúcich zápasoch. Barcelonismo teraz potrebuje byť jednotné viac ako zvyčajne. Musíme postúpiť do Ligy Majstrov."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Trápi ťa čoraz viac to, že súperom stačí len málo, aby vám strelili gól?

"Chýbala nám efektivita, ale aj viera a radosť z hry. Cádiz vedel, ako bude vyzerať tento zápas, ale mal vieru. Zlepšiť sa musíme aj z tohto pohľadu."

[Francesc Latorre, Esport3] Myslíš si, že hráči dnes sklamali?

"Nie z hľadiska intenzity. Hráči veľmi chceli, ale je potrebné dať zo seba všetko a ukázať charakter. Musíme sa vyrovnať súperom z otázke viery a následne zlepšiť efektivitu a využívanie talentu."

[David Ruibal, TVE] Dá sa povedať, že mužstvo hrá horšie, keď chýba Piqué, Araujo a Pedri? Alebo dnes chýbali rozhodujúce prihrávky z druhej línie?

"Dnes nám chýbali viacerí. Ansu prišiel takmer o celú sezónu, Araujo, Pedri... To však pre nás nemôže byť výhovorka. Tento zápas sme mali vyhrať a prehrali sme ho. Musíme byť sebakritickí. Súperenie takýmto spôsobom nám teraz nič nedá."

[David Ibanez, Mediaset] Už si sa rozprával s hráčmi, ale je to skôr moment, aby boli sami? Vyzerali sklamane?

"Sú nahnevaní. Vo štvrtok musíme zahrať lepšie. Preanalyzujeme, čo sa nepodarilo. Mali sme 8 či 9 dobrých šancí, ale nevyužili sme ich. Vo štvrtok nás čaká ďalšie finále."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-04-19 06:28:39
Hanebné výkony pokračujú. Hrou sme späť kde sme boli pred príchodom Xaviho.
Nam to čo včera predvádzali na trávniku sa nedalo pozerať. Ja som to v 75 minúte vzdal.
2022-04-19 06:49:42
Mužstvo určite má fyzickú silu a zdatnosť o tom niet pochýb, ale ako tradične, tímu už niekoľko rokov chýba psychická sila a mentalita. Obzvlášť a asi aj najviac proti outsiderov. Všimol som si to už dávno, že v pozícii favorita sme neskutočne pod tlakom. Akonáhle nepadne rýchlo gól z našej strany tak sa mužstvo pomaly a isto zosypáva (nie to ešte keď inkasuje).
Btw. po týchto posledných týždňoch je jasné, že pár hráčov si po svojich výkonoch podpísalo rozsudok "vyhadzovu" - Traore (ktorého som na začiatku považoval za lídra útoku), Nico, Lenglet, Umtiti, Mingueza...