Dani Alves je hviezdou dokumentárneho seriálu 'Dani Crazy Dream' z produkcie FIFA. Brazílčan v šiestich epizódach priblíži každodennú prípravu na Majstrovstvá sveta 2022, ktoré sú jeho veľkým snom. Obranca Barcelony vysvetľuje svoje hodnoty, emócie, pocity, podpis zmluvy či odchod zo Sao Paulo alebo zážitok z Olympijských hier.

"Chcem tam byť v roku 2022. Toto je môj sen a môj cieľ. Sny sa končia, keď sa splnia," uviedol Dani v prvej časti dokumentu, ku ktorému získal prístup madridský denník Marca.

Obranca v prvej časti opisuje nádej, s ktorou podpísal zmluvu so Sao Paulo a frustráciu, ktorá ho donútila opustiť tento klub a odísť do Barcelony. Okrem toho vysvetlil svoju oddanosť národnému tímu Brazílie: "Som veľký patriot, mám slabosť pre Brazíliu. Ak budem môcť reprezentovať svoju krajinu, budem tam, bez ohľadu na následky. Týmto spôsobom chcem Brazílčanom ukázať, že musíme veriť v našu krajinu," povedal pravý bek Barcelony.

Odchod zo Sao Paulo

Veľká časť prvého dielu je venovaná dôvodom, prečo Dani Alves odišiel zo Sao Paulo v roku 2019 aj napriek tomu, že ho s klubom viaže silné puto: "Bolo tam niekoľko etáp a dôvodov, kvôli ktorým som začal premýšľať, či stojí za to pokračovať. Podpísal som zmluvu, pretože som si splnil sen a myslel som si, že môžeme niečo vybudovať," povedal.

Priznal však, že sa v klube stretol s veľkou kritikou na adresu jeho výkonov a nie všetko išlo podľa plánu: "V klube panovala dezorganizácia, dokonca sme nevedeli ani to, kedy hráme, hádzali na nás kamene a na sedadlo trénera spadla bomba... To ma prinútili premýšľať, či sa oplatí zostať. Aj keď pochádzam zo Sao Paulo a chcel som, aby sa toto mesto vydalo inou cestou, nemal som takú moc, aby sa to dosiahlo. Videl som, že si viac škodíme ako pomáhame. A to nie je dobré. A prevzal som kontrolu. Pravda je taká, že som narazil na svoj limit. Počas Olympiády som nemal vhodný vek, ale verili mi, veľa som rozmýšľal o tom, či si pomáhame navzájom..." spomína Alves.

Kapitán olympijského tímu Brazílie, s ktorým získal zlato v Japonsku, nepochybuje, že chce zahrať na šampionáte a ukazuje sa, že sa nebojí prevziať na seba zodpovednosť: "Život je pre odvážnych, pre tých, ktorí sa neboja prijímať rozhodnutia. Musel som si vybrať medzi Sao Paulo a mojou krajinou a vždy si vyberiem moju krajinu, no rovnako reprezentujem aj môj klub. Cítim sa spokojný, získal som titul v klube, o ktorom som sníval. Hrať a byť majstrom v klube vášho srdca je na nezaplatenie. Prišiel som tu za svojim snom a splnil som si ho," zdôraznil Alves.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-04-21 16:58:24
Mne sa Dani vždy páčil. Aj napriek jeho slávnym centrom mal som z neho pocit,že mu naozaj záleží na klube za ktorý hrá.