Katalánci dnes na Anoeta nepodali práve najlepší výkon, ale napriek tomu dokázali získať mimoriadne cenné tri body. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Cenné body a Ter Stegen

Barcelonu zastihla herná kríza v tom najhoršom momente a zápas na Anoeta nebol ideálny na to, aby sa mužstvo odrazilo od dna. Real Sociedad v tomto roku doma neprehral a v zápase proti Barcelone chcel získať plný počet bodov. Zverencom Xaviho Hernándeza sa však vďaka gólu Aubameyanga a urputnej defenzíve podarilo vybojovať tri body. Veľkú zásluhu na tom má Ter Stegen, ktorý v niekoľkých prípadoch výborne zakročil. Veľmi dobrý výkon podal aj Éric García, po celý zápas svedomito pracoval Dembélé, ktorý sa v koncovke sezóny vypracoval na lídra tímu.

Najhoršie: Zranenia a hlboká defenzíva v druhom polčase

Prvý polčas vlial fanúšikom Barcelony trochu optimizmu do sŕdc. Mužstvo nezahralo excelentne, ale dokázalo sa presadiť a otvorilo skóre zápasu. Po polčase sa však situácia na ihrisku skomplikovala a boli to domáci, ktorí lepšie hrali s loptou a vytvorili si niekoľko príležitostí. Hostia mali problém udržať sa na lopte a dobrý výsledok získali vďaka Ter Stegenovi. Skutočným nešťastím sú však zranenia. Kvôli zraneniu kolena musel predčasne pod sprchy Araujo a neskôr ho nasledoval aj Alves. V koncovke trápili zdravotné problémy aj Piquého a fit nebol ani Jordi Alba. Ak sa Xavimu zraní naraz toľko hráčov, boj o druhé miesto sa môže skomplikovať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-04-22 06:24:30
Garcia že podal dobrý výkon? Ak by bol rozhodca požiadal VAR o posúdenie situácie v pokutovom území pri akcii, keď Ter Stegen iba reflexívne vytlačil loptu smerujúcu k pravej tyči, tak je z toho čistá a oprávnená penalta. V súboji v pokutovom území Garcia držal oboma rukami (ako je to u neho normálne v každom zápase)za ruku a okolo tela. Čistá penalta. Tentoraz nám rozhodca dosť pomohol.
2022-04-22 09:07:04
Garcia je úplné nešťastie, pri každom jeho zákroku aby človek tŕpol, či zase niečo nevyvedie a podobne Lenglet. A v druhom polčase to bezradné odkopávanie no úplná katastrofa