Po výhre nad Realom Sociedad poskytol z hráčov FC Barcelona rozhovor aj Jordi Alba.

Čo toto víťazstvo znamená pre mužstvo?

"Je to veľmi dôležité víťazstvo, najmä v súvislosti s pozíciou v tabuľke. Mužstvo veľmi tvrdo pracovalo. Ide o víťazstvo na komplikovanom teréne proti súperovi, ktorý hrá veľmi dobre s loptou."

Mužstvo ukázalo, že musí vedieť trpieť...

"Ich presing bol ohromujúci. Zobrať im loptu bolo veľmi ťažké. Keď sa zápas komplikuje, nezostáva nič iné, len bojovať tak, ako nedávno hovoril tréner. Dnes sme boli agresívnejší a dobre sme súperili."

Xavi po zápase proti Cádizu zdôraznil, že mužstvu nemôže chýbať intenzita.

"Je to ťažký terén a ťažký súper, no mužstvo výborne bojovalo. Intenzita bola na vysokej úrovni. Každý zápas by sme chceli vyhrať vyšším rozdielom, ale nie vždy je to možné. Dnes vyhralo mužstvo a srdce."

Náskok Barcelony na piate miesto je čoraz vyšší. Je po zápasoch proti Eintrachtu a Cádizu dnešný zápas zlomový?

"Barcelona je povinná súťažiť. Na začiatku sme stratili niekoľko bodov a to nás stálo veľa. Vďaka práci Koemana a príchodu Xaviho sa mužstvo zlepšilo. Mužstvo teraz ukazuje lepšiu tvár. Musíme v tom pokračovať, aby sme hrali v Španielskom superpohári a zlepšili dojem."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-04-22 06:27:20
Tento hráč ma strašne rozčuľuje počas zápasov. Vysúva sa až do pokutového územia (čo by nebolo zlé) pokiaľ by stíhal vracať sa späť. Potom len rozhadzuje rukami a neustále diskutuje s rozhodcami.
2022-04-22 09:16:00
Aký je len múdry! Tak nabudúce nech bojuje a nepapuluje!