Po prvýkrát v klubovej histórii sa stalo, že Barcelona na Camp Nou prehrala v jednej sezóne tri zápasy v rade. Čo sa udialo tentokrát v stretnutí proti Rayo Vallecano?

Najlepšie: Gavi, Sergio, striedania a boj v závere

Xavi musel už po niekoľkýkrát v tejto sezóne urobiť až 4 ofenzívne striedania, aby si Barcelona začala vytvárať strelecké príležitosti. Memphis a Adama dnes dali mužstvu viac, ako zvyšná trojica útočníkov od začiatku stretnutia. Inak zahrali dobre už len Gavi a Sergio, ktorí ako jediní v strede poľa dokázať vytvoriť prevahu prihrávkou alebo driblingom. Škoda, že na hmatateľný efekt v podobe dobrých šancí sme si museli počkať až do úplného záveru zápasu.

Najhoršie: Takmer 90 minút slabej hry a rozhodca

Barcelona dnes odohrala veľmi slabý zápas. Frenkie de Jong si nedokázal poradiť s tesným bránením, neistý v obrane bol dokonca Araujo a Dest bol neproduktívny v ofenzíve a spomalený v defenzíve. Dokonca aj Ter Stegen mohol podať lepší výkon, najmä pri gólovej situácii. Ďalší slabý zápas odohrali Ferran a Aubameyang a hoci bol Dembélé aktívny, opäť raz bol totálne neefektívny. Ak to takto pôjde ďalej, efektivita streľby v podaní Francúza bude mizerná. Bohužiaľ, na výsledok zápasu mal priamy vplyv aj rozhodca. Barcelona mala zahrávať pokutový kop po faule na Gaviho, faul bol absolútne evidentný. Arbiter však počas celého zápasu nebol schopný správne posudzovať situácie, neraz bagatelizoval taktické fauly a karty rozdával za hlúposti.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-04-24 23:53:46
Jo antifutbal vladne svetu teraz. Destruktivny hraci maju raj. Mozu sklbat faulovat ak 1000x v dnesnom futbale by maradona pri svojom slavnom gole nepresiel ano 3 metre. Var sa podarilo uplne odstavit vlastne su to len traja ludia co maju vip kanal na sledovanie zapasu..... pekny technicky futbal nema sancu uz. Grc
2022-04-25 00:00:14
Nedá sa povedať ze sme hrali zle. Rayo bránilo so všetkými. Zdrzovali, za čo dostali len pár žltých + logicky vysoké nastavenie. Ale celkovo im to bolo umožnené. Rozhodca celé zle, fakt sa dá pochváliť len za to ze sa nebál nastaviť. Ale inak katastrofa.
Všetci už s nami hrajú total defence. Všimol som si, že v zápasoch máme aj o 200 prihrávok menej ako za guardiolu. Toto treba zlepšiť, potom jasné že sa ťažko vytvára priestor.