Jordi Cruyff sa vyjadril k prehre Barcelony s Rayo Vallecano. Holanďan uviedol, že Blaugranas teraz musia tvrdo pracovať a vyhrávať nasledujúce zápasy.

Je to už tretia prehra Barcelony na Camp Nou v rade...

"Prehrali sme s Eintrachtom, Cádizom a dnes opäť s Rayom... Je jasné, že ak inkasujete gól ako prví, v útoku sa hrá ťažšie. Je pre nás ťažké chytiť rytmus, pretože stretnutie je často prerušované. Efektívneho hracieho času je veľmi málo. Vo futbale je to tak, že ak máte pološancu, je potrebné ju využiť. Niekedy sa lopta odrazí od žrde do brány, ale my sme teraz v období, kedy sa lopta odrazí mimo ihrisko."

Videli sme, že mužstvo je nervózne a neefektívne. Rayo bolo na druhej strane dobre zorganizované, ale veľmi zdržiavalo...

"Efektívneho hracieho času bolo veľmi málo. Vieme však, že mužstvá, ktoré sem prichádzajú, hrajú o život a majú svoje ciele. Používajú na to svoje zbrane. Neskôr sa nám hrá ťažšie najmä preto, lebo rýchlo strácame loptu. Toto je potrebné určite zlepšiť."

Čo si myslíš o možnom pokutovom kope na Gaviho v 89. minúte?

"Po prehre sa nerád vyhováram či hádžem vinu na iných, ale zdalo sa mi, že tam niečo mohlo byť. Náš hráč išiel sám na brankára a myslel len na to, aby vystrelil na bránu. Bol tam kontakt a Gavi spadol. Zaskočilo ma, že to nebolo skontrolované. Rozhodnutie je však na rozhodcovi a nemali by sme sťažovať. Napriek tomu to však podľa mňa bola penalta."

Mužstvo sa pokúšalo streliť gól do samotného konca...

"V posledných 15 minútach sme boli často pred pokutovým územím súpera a rozhodca zriedkavejšie prerušoval hru. Možno by to celé bolo iné, ak by sme zápas začali inak. Futbal je však niekedy nevysvetliteľný. Pre mňa bolo kľúčové to, že sme rýchlo inkasovali gól, ktorú skomplikoval hru a posilnil morálku súpera. Rayo je takticky veľmi disciplinované a my sme v prvom polčase mali problémy, aby sme si vytvorili dobrú príležitosť. V druhom polčase sme mohli vyrovnať a prípadne otočiť."

Zostáva 5 kôl a Barcelona je v tabuľke na druhom mieste. Cieľom je udržať si túto pozíciu...

"Našim cieľom je umiestniť sa čo najvyššie. Sme na druhom mieste a pokúsime sa ho udržať. O to viac nás hnevá, že sme prehrali dva zápasy na Camp Nou so súpermi, ktorých sme mali poraziť. To nám ukončilo dobrú sériu, ktorú sme si držali dlhé týždne. Teraz je potrebné nabiť batérie, pracovať a vyhrávať zápasy."

Frenkie de Jong

"Veľmi si ho ceníme a neplánujeme ho predať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-04-25 00:25:47
Možno by sme ho mali predať, FDJ sa úplne vytratil a na ihrisku nemá vplyv na hru, navyše pri zranenom Pedrim má základ istý, čo nie je dobré.
2022-04-25 11:21:43
zakrok na gaviho bol jasne penaltovy ale bol tam predtym offside, tak jedine preto sa nepiskal.. ludia vo VARe to isto cekovali a povedali rozhodcovi do sluchatka.. tie vyplakavacie kecy na rozhodcu (pritom si ani nepozriet detailne zabery) od tak vysoko postavených ludi v klube su vrcholne trapne ... keby radsej prekopali financie klubu aby mohli prist skutocne posily a nie hraci typu ferran ktory ma na zaklad tak max. vo valencii ci sevilli ale rozhodne nie v barcelone... real so svojim sirokym kadrom dokaze postaviť 2 super kvalitne 11ky a to este idu kupit rudigera s mbappem.. zatiaľčo nam ked sa zrani pedri a nedajbože este dembele tak ani nedokazeme vystrelit na bránu......