Po prvýkrát v histórii sa stalo, že Barcelona počas jednej sezóny prehrala na Camp Nou tri zápasy v rade. Katalánci včera nestačili na Rayo Vallecano, predtým padli proti Cádizu a aj v Európskej lige proti Eintrachtu.

Zverenci Xaviho Hernándeza prehrali v lige už dva zápasy v rade a dostali sa zbytočne pod tlak. Rayo Vallecano a Cádiz patria medzi súperov, ktorých Katalánci musia poraziť. Tentokrát sa tak nestalo a výsledkom je, že na druhom mieste majú pred piatym Betisom náskok len 6 bodov. Okrem toho to znamená, že Realu Madrid stačí na zisk titulu v La Lige vybojovať v zápase proti Espanyolu bod.

FC Barcelona sa včera nepredviedla. Alvaro Garcia strelil gól už v siedmej minúte a Katalánci neboli schopní zareagovať po zvyšok zápasu. Rayu to stačilo na zisk troch bodov. Katalánci pritom mali šance na to, aby skóre stretnutia aspoň vyrovnali a Gavi mal prsty takmer vo všetkom nebezpečnom, čo si Blaugranas vypracovali. Pravdou je, že Katalánci mali v zahrávať pokutový kop po faule na Gaviho z 89. minúty. Hlavný arbiter mal iný názor.

Upriamiť pozornosť je však potrebné na mizernú efektivity útočníkov Blaugranas. Barcelona počas zápasu vyslala na bránku súpera 16 striel, no neujal sa ani jeden pokus. Xavi dohrával zápas so štvoricou útočníkov, keď na trávniku boli Dembélé, Depay, Traoré aj Luuk de Jong. Paradoxom je, že najväčšiu šancu v koncovke zápasu mal Pathe Ciss, ktorý nastrelil žrď Ter Stegenovej bránky.

Dôsledky tejto prehry sú jasné - Katalánci si s vysokou pravdepodobnosťou pozrú majstrovské oslavy Realu Madrid na Santiago Bernabéu už počas najbližšieho víkendu. Barcelona má aktuálne na konte 63 bodov, rovnako ako Sevilla a o dva body menej má Atlético. Ak zverenci Xaviho Hernándeza zakopnú do konca sezóny opäť, môže ich to vyjsť nesmierne draho, pretože ak prídu o druhé miesto, nekvalifikujú sa do budúcoročnej edície Španielskeho superpohára.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-04-25 12:56:34
Nezaslúžime si druhé miesto ak 2x po sebe proti takým čurákom (pri všetkom rešpekte ku všetkým tímom) nedáme doma ani len gól....
2022-04-25 13:34:38
Na bránu išlo 5 striel.