FC Barcelona dnes informovala o tom, že dosiahla dohodu o predĺžení zmluvy s Ronaldom Araujom. Tá bude podpísaná už tento piatok. Uruguajčan pri tejto príležitosti poskytol rozhovor pre klubové médiá.

"Mám veľkú radosť, že môžem predĺžiť zmluvu s týmto klubom a zostať tu dlhé roky. Je to ovocie tvrdej práce a ďakujem bohu za túto šancu. Ďakujem mojej rodine, klubu, spoluhráčom, ktorí mi vždy všetko uľahčujú, a trénerom, ktorí mi pomáhali od samého začiatku. Keď som prišiel do Barcelony B, bolo to niečo úžasné, všetko vyzeralo také veľké. Postup do prvého tímu bol dosť náročný, ale dnes, keď som tu, odohral som viac ako 75 zápasov a mám možnosť predĺžiť zmluvu, mám veľkú radosť. Je to zadosťučinenie z dobre vykonanej práce a dúfam, že to tak bude aj naďalej."

"Mám veľkú radosť z toho, že ma fanúšikovia podporujú a kričia 'Uruguajčan!'. Keď som prišiel do Barcelony, fanúšikovia v prvom zápase takto kričali na Luisa a pomyslel som si: 'Dúfam, že jedného dňa tak budú kričať aj na mňa'. Podporovali ma od samého začiatku, kvôli čomu som šťastný a môžem dobre odvádzať svoju prácu. Dúfam, že vyhrám veľa trofejí, aby som im doprial radosť."

"Keď som prišiel do Barcelony B, od začiatku som sa snažil začleniť do tímu, byť jedným z nich. Nebolo to jednoduché, boli spolu už dlhší čas, ale vďaka mojej osobnosti sa mi to podarilo urobiť. Po príchode do prvého tímu som sa snažil byť sám sebou a nič nemeniť. Ľudia ma rešpektovali a vedeli, že sa na mňa môžu spoľahnúť v každej situácii, aj na ihrisku. Viem, že moje pokriky veľmi pomáhajú mojim spoluhráčom v hre a v sústredení. Cítia sa dobre, ak im niekto pomáha pokrikmi alebo iným spôsobom, vždy s dobrým úmyslom. Cítim, že ma majú radi ľudia, klub aj spoluhráči."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-04-26 17:42:20
??
2022-04-26 17:43:23
Super hrac a zda ze aj chalan do partie....ostan tu celu karieru