Madridský denník AS naznačuje, ako bude vyzerať predsezónna príprava prvého tímu Blaugranas. Ak sú prognózy denníka správne, FC Barcelona odštartuje predsezónnu prípravu už 4. júla.

Hráči budú pod drobnohľadom Xaviho Hernándeza trénovať 12 dní a potom vycestujú na turné do Ameriky, kde odohrajú 3-4 zápasy. Do Španielska sa vrátia začiatkom augusta, aby sa pripravili na sezónu. Je potrebné pripomenúť, že kalendár budúcej kampane je mimoriadne napätý kvôli Majstrovstvám sveta, ktoré sa tentokrát budú konať v novembri a decembri.

Xavi nebude môcť hneď od začiatku počítať so všetkými svojimi zverencami. Niektorí z nich sa od 2. do 12. júna zúčastnia finále Ligy národov a zrejme budú mať niekoľko dní voľna navyše. V súčasnosti nevieme ani to, aké posily posilnia Barcelonu a kedy sa k tímu pripoja. AS je názoru, že Franck Kessie by mal trénovať s mužstvom od samého začiatku a Christensen zas môže hrať v Lige Národov. 4. júla by sa do klubu mali vrátiť Philippe Coutinho, Alex Collado a Francisco Trincão, ktorí pôsobia na hosťovaní. Chýbať však podľa všetkého budú Luuk de Jonga a Adama Traoré, ktorí sa po skončení hosťovania na Camp Nou vrátia do FC Sevilla resp. Wolverhamptonu.

Prvotne sa špekulovalo o tom, že Barcelona mala prvé dva týždne trénovať v Olote, ale nakoniec sa očakáva, že mužstvo zostane v Ciutat Esportiva. AS tiež upozorňuje, že predsezónnej prípravy s prvým tímom sa zúčastnia viacerí hráči rezervy ako Ferran Jutglà alebo Ez Abde.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.