Javier Aguirre verí, že jeho Malorke sa podarí udržať v La Lige. Tréner porozprával o dnešnom zápase proti Barcelone na včerajšej tlačovej konferencii.

"Je pravda, že Barcelona prehrala dva domáce zápasy a so súpermi, ktorých by teoreticky mala poraziť. My na to však nemyslíme, veľmi rešpektujeme súpera, jeho trénera a hráčov. Vieme, ako dôležitý je zápas na tomto štadióne a o čo hráme. Môžeme odviesť dobrú prácu, ale k tomuto zápasu pristupujeme s rešpektom."

"Očakávam najlepšiu verziu Barcelony, ktorá bojuje o Ligu Majstrov a ktorá nebude chcieť prehrať doma tretí zápas v rade. Fanúšikovia budú mať svoje požiadavky. Súper určite vybehne bojovať."

"Barcelona hrá intenzívne, keď príde o loptu. Dobre si vie poradiť pri jej získavaní na súperovej polovici. Zachovala si svoj štýl, filozofiu a podstatu držania lopty. Zlepšila aj presing po strate lopty. Vždy hľadá voľný priestor a hrá prakticky naspamäť."

"Nikdy neviete, kedy je najlepší moment vyhrať na veľkom štadióne. Veľa vecí musí hrať v náš prospech, ale potrebujeme body, takže nemôžeme robiť chyby. Musíme si dávať pozor na detaily a byť maximálne sústredení. Proti takému súperovi nám však ani to nezaručí nič. Musí byť vidieť, že potrebujeme body, nevyhnutná je však inteligentná hra bez chýb."

"Pozreli sme si zápasy proti Cádizu a Rayu, preanalyzovali sme ich a vyvodili sme závery týkajúce sa toho, ako Barcelona hrá doma a čo hostia urobili, aby vyhrali. My musíme zahrať dokonale, ak chceme získať tri body. Všetci musia mať dobrý deň od brankára po útočníka. Štatistiky? Sú tu na to, aby sa menili."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2022-05-01 08:06:12
Javier, budete hrať to isté - všetci brániť a keď my pri našom zdlhavom rozohrávaní stratíme loptu, tak budete šprintovať dopredu. A vsadíte na nejaké rohy, že to tam môže spadnúť. A pred svojou bránou budete všetci v troch zonach rozostavení a čakať a pozerať sa, ako to my rozohrávame zo strany na stranu, nemusíte sa báť, že zo 16-ky vystrelíme. Nemusíte sa báť ani naších rýchlych protiútokov, lebo my po získaní lopty to dáme Stegenovi a ten stoperom a oni Busimu a krokom prídeme k vašej bráne.
Teraz to vyzerá na môj hejt, ale ja vykresľujem katastrofický scenár našej hry, ktorý vychádza z posledných zápasov a mám obavy.
2022-05-01 09:04:31
Trochu mimo tému : "Zomrel najvplyvnejší futbalový agent Mino Raiola. "