Katalánci dokázali poraziť Malorku na Camp Nou 2:1, ale zápas sa bohužiaľ nezaobišiel bez komplikácií. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Cenné body, návrat Ansu Fatiho a nečakaní hrdinovia

Ciele Barcelony na prebiehajúcu sezónu boli značne osekané, ale naďalej je v silách tímu ukončiť sezónu hneď za Realom Madrid. Boj so Sevillou a Atléticom však nebude jednoduchý. O to viac by nás mali tešiť vybojované tri body z dnešného stretnutia. Domáci odohrali dobrý zápas a zaslúžili si vyhrať. Celkom nečakanými hrdinami sa stali Depay a Busquets, ktorí strelili po góle a počas celého zápasu podali dobrý výkon. Zmieniť je potrebné aj Frenkieho de Jonga, ktorý po fádnom počiatku zápasu hral čoraz lepšie. Posledná štvrťhodina sa však niesla v znamení návratu Ansu Fatiho do hry. Desiatka Barcelony hrou nezaujala, ale mladík bude potrebovať čas, aby sa dostal do rytmu. Zatiaľ nech dostáva minúty v zápasoch a postupne sa rozbieha a naberá sebavedomie.

Najhoršie: Opäť problémy s koncentráciou, efektívnosťou a stratou kontroly

Keď sa zdalo, že o zápase je rozhodnuté, Barcelona odrazu začala kopiť chyby a v priebehu niekoľkých minút si zbytočne skomplikovala situáciu. Gól po štandardnej situácii musí byť znepokojivý, podobne ako množstvo strát lopty a prehrané súboje v kľúčovej pasáži stretnutia. Barcelone v koncovke zápasu opäť chýbala koncentrácia a k tomu sa pridala aj mizerná efektivita v zakončení akcií. Ferran Torres a Aubameyang mali dohrať zápas s gólom na konte a v niekoľkých akciách mužstvu chýbalo len trochu viac šťastia. No v dôsledku všetkých vyššie spomenutých vecí museli Katalánci v závere brániť jednogólový náskok. S takýmito problémami bude koncovka sezóny veľmi náročná.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-05-01 23:42:55
Najhorsie - a nielen teraz-konce zapasov, bud sa strachujeme o vysledok, alebo dohaname gol ktory dostaneme na zaciatku zapasu....nechapem, ako nas mozu dostat taki outsideri pod tlak kde robime chyby.....
2022-05-02 09:38:39
najlespie: konecne 3 body na nou camp + zavahanie sevilly s cadizom. najhorsie: tentokrat xavi - vsadil na hru bez kridiel, preco nehral adama, ked uz nechal na lavicke demba? a neschopnost ozivit zalohu, kazdy zapas tahaju nohy od 70min.