Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po výhre nad Malorkou priznal, že je spokojný s výkonom mužstva, no poukázal na slabú hru v posledných 10 minútach zápasu. Tréner Barcelony zdôraznil, že hlavným cieľom je postup do Ligy majstrov a až potom prichádza na rad boj o druhé miesto v tabuľke.

Zápas

"Prvý gól je niečo, čo sme trénovali. Preto sme od prvej minúty stavili na Memphisa a Ferrana. Myslím si, že to dobre pochopili. Som celkom spokojný. Tieto tri body nám dodajú viac pokoja a priblížia nás k cieľu. Teraz máme ligu 'piatich tímov', ktorú musíme vyhrať. Real si zaslúžil víťazstvo. Gratulujem mu."

Memphis

"Teraz nebudeme hovoriť o budúcnosti. Musíme odohrať kľúčové zápasy. Memphis hral, pretože veľmi dobre trénoval. V jeho podaní to bol skvelý týždeň. Chceme hráčov tohto typu. S takým prístupom a touto schopnosťou robiť rozdiel."

Ansu

"Je to výnimočný futbalista, ktorý má čuch na góly. Dokonca aj na tréningoch mu to tam neustále padá. Nie je v dobrom rytme a ani v adekvátnej kondícii, ale jeho návrat je pre nás veľmi dobrou správou. Je veľká škoda, že nebol s nami počas posledných mesiacov. Pre Barcelonu a pre nás je to skvelá správa."

Strata organizácie v koncovke

"Ide o psychologický problém. Musíme sa rýchlo dostať späť do rytmu. Malorka zrazu uverila a my sme začali pochybovať. A potom sa objavia zbytočné straty a vlastne chyby, ktoré dostanú súpera späť do zápasu. Dnes sme viedli 2:0, no súper mohol aj vyrovnať a stratili by sme dva body. Keď hráme dobre, väčšinou vyhráme. Dnes sme 10 minút nehrali dobre a strelili nám gól."

Gavi

"Tvrdí, že lepšie sa mu hrá v rozviazaných kopačkách. Prekvapuje ma jeho zrelosť, ale ešte sa musí zlepšiť. Má mimoriadneho ducha. Je úžasný. Každý vynakladá veľké úsilie na to, aby sme dosiahli ciele. Dúfam, že Gavi čoskoro podpíše nový kontrakt. Chcel by som, aby bol práve on tým ďalším. Gavi bude pre nás základom a aj my musíme vynaložiť úsilie."

Piqué

"Ide o jeho dojmy. Cítil sa veľmi dobre, ale po jednej z akcií pocítil bolesť. V 25. minúte mi povedal, že už nebude môcť hrať. Som mu vďačný za to, čo robí. Je veľmi angažovaný a je skvelým lídrom. Keď je s nami, cítime sa istejšie."

Ferran Torres

"Jeho zlá efektivita ma neznepokojuje. Nakoniec bude strieľať góly. Toto je cesta. Strelil už niekoľko gólov a asistoval. Mal prsty aj v góle na 2:0. Zapája sa do hry. Svojim pohybom vytvára priestor. Som s ním veľmi spokojný. Je veľmi pokorný, ale aj mimoriadne ambiciózny. Nech neprestáva, góly prídu."

Frenkie de Jong

"Odkedy som tu, hral skvelé zápasy. Robil rozdiel, svojimi sólami prelamoval línie... Má v sebe dušu lídra a ambície. Musí byť rozhodujúci. Len málo hráčov má také vlastnosti ako on."

Fanúšikovia

"Potrebujeme ich. Zaslúžia si 'desiatku'. Teraz je skvelé vidieť fanúšikov Barcelony."

Ciele

"Predovšetkým bojujeme o postup do Ligy Majstrov a následne o druhé miesto v tabuľke. Ale najdôležitejšia je Liga Majstrov."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-05-02 01:03:17
Absolútny súhlas si všetkým EL MAESTRO ?❤️??
jirkam Premium
2022-05-02 02:05:12
To jsou kecy