Barcelona už v tejto sezóne nevyhrá žiadny titul, no napriek tomu má stále o čo hrať. Dôvod je jednoduchý - financie. A preto musia Katalánci skončiť v tabuľke Primera División na druhom mieste.

Samozrejme, že ruka v ruke s financiami ide aj prestíž, ale v prípade Barcelony je to teraz druhoradé. Peniaze sú pre Kataláncov dôležitejšie. Z tohto dôvodu je nevyhnutné kvalifikovať sa do ďalšej edície Ligy Majstrov a Španielskeho superpohára. V hre je minimálne 50 miliónov eur. Zostávajúce ligové zápasy v prebiehajúcom ročníku sú z tohto dôvodu mimoriadne dôležité.

Prvým cieľom je kvalifikovať sa do Ligy majstrov. Ak chce klub v budúcom roku súťažiť v najvyššej európskej súťaži, musí skončiť v TOP4, aby sa kvalifikoval. Ide približne o 42 miliónov eur - takúto sumu zarobí klub, ktorý sa v súťaži dostane aspoň do štvrťfinále. Táto fáza je pre Blaugranas samozrejmosťou, teda aspoň na papieri.

Ďalším cieľom je kvalifikovať sa do Španielskeho superpohára. Barcelona preto musí skončiť na druhom mieste, inak sa jej nepodarí naplniť tento cieľ. Katalánci sú v La Lige priebežne na druhom mieste, ale zálusk si robia aj Sevilla a Atlético. Ak sa Barcelone podarí dostať aj do Španielskeho superpohára, v prípade víťazstva na turnaji zinkasuje 8 miliónov eur. Je to ďaleko menej v porovnaní s Ligou Majstrov, no Kataláncom v súčasnej finančnej situácii padne vhod každé euro.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-05-03 16:36:49
to jsme dopadli... nevím zda brečet, nebo se smát...
2022-05-03 18:42:11
No a? Je to tak, jak to je.. pořád v přestavbě, tak co pořád brečíte, mladí rostou... To je život... Mladí rostou výkonově... hlavně at klapne LM....