Stopér FC Barcelona poskytol rozhovor pre Sky Sports. Obranca Barcelony prekvapil, keď za svoj vzor z detstva označil legendárneho obrancu Realu Madrid.

Kto z tvojich spoluhráčov je najzábavnejší?

"Najzábavnejší je Dani Alves. Má 38 a myslel som si, že časom dospeje, no stále žartuje každú minútu."

Kto bol tvojim vzorom v detstve?

"Mojim prvým obľúbeným hráčom, keď som bol veľmi mladý, bol Fernando Hierro, pretože som sa sústredil na hráčov na mojej pozícii. Potom Rio Ferdinand, keď som mal možnosť s ním hrať. A potom Puyol či Gabi Milito, vždy hráči na mojej pozícii."

Aký bol tvoj najlepší moment?

"Keď sme vyhrali Majstrovstvá sveta."

Ktorý mladý futbalista sa môže stať najlepším na svete?

"Pedri má veľkú šancu byť najlepší na svete. Aj Gavi je na svoj vek veľmi, veľmi dobrý. Musia sa rozvíjať, ale je potrebné priznať, že v Barcelone máme veľké talenty."

Håland alebo Mbappé?

"Títo dvaja hráči patria medzi najlepších na svete. Sú veľmi mladí, majú potenciál, aby raz získali Zlatú loptu. Myslím si, že Håland je skôr hrotovým útočníkom, strieľa veľa gólov a Mbappé je kompletnejší hráč. Môže hrať ako krídelník aj útočník. Obaja sú výborní. Nemal som možnosť hrať s Hålandom, ale čelil som Mbappému. Ťažko si vybrať."

Aký najlepší moment Cristiana Ronalda by si vybral?

"V Manchestri hral skôr ako krídelník, viac sa sústredil na to, aby robil šou, vtedy bol veľkolepejší. V Reale začal hrať ako útočník a bol osobnosťou, ktorá strelila množstvo gólov a bola neobyčajne dôležitá, aby bolo možné vyhrať Ligu Majstrov. Je ťažké si vybrať, ale zrejme to bude Cristiano z Madridu, pretože vyhral viac trofejí."

Ak by si mohol byť niekým iným, kto by to bol?

"Nechcem byť inou osobou. Teším sa z toho, že som tým, kým som."

zdroj: Sky Sport
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2022-05-05 22:03:16
Furt zabúdam že spolu s ronaldom hrali v Manchestru utd
2022-05-06 06:43:13
Osobne ai myslim, ze Hierro a Maldini a neskor Puyol su vzorom takmer kazdeho stopera narodeneho na rozmedzi 90tych rokov