Jordi Alba gólom z 94. minúty zabezpečil svojmu mužstvu plný počet bodov zo zápasu proti Betisu. Ľavý bek Blaugranas poskytol po zápase rozhovor pre BarçaTV.

Svojim gólom si zabezpečil postup do Ligy Majstrov. Opadol z vás ten tlak po posledných horších týždňoch?

"Našim cieľom bolo vyhrať ligu a bojovať do samého konca. Táto sezóna je pre nás veľmi ťažká, ale myslím si, že sme urobili veľkú zmenu a vyhrali sme veľa náročných zápasoch, ako napríklad ten dnešný. Betis je silné mužstvo, preto je víťazstvo dôležité. Zabezpečilo nám postup do Ligy Majstrov, teraz nám zostáva ubrániť druhé miesto."

Je víťazstvo nad Betisom, ktorý je aktuálnym víťazom Copa del Rey, jedným z najdôležitejších v tomto roku?

"Áno, víťazstvo je pre nás veľmi dôležité, ale kľúčové by malo byť pravidelné vyhrávanie. Majstrom sa stane to mužstvo, ktoré má najlepšiu formu. La Liga má 38 kôl a my sme začali vyhrávať neskoro. O rok začneme od nuly a budeme bojovať o titul."

V tejto sezóne si strelil niekoľko pekných gólov. Ktorý bol najlepší? Dnešný alebo ten do siete Atlética?

"Bol to veľmi pekný gól, ale najdôležitejšie je víťazstvo tímu. Podarilo sa nám postúpiť do Ligy Majstrov na ťažkom štadióne."

Musíte sa veľmi starať o Ansu Fatiho, pretože jeho dnešný príchod na ihrisko ukázal, že je skvelým hráčom.

"Áno, Ansu je hráč, ktorý si kvôli zraneniam veľa vytrpel. Je to hráč, ktorý robí rozdiel, preto mám veľkú radosť, že sa vrátil, tvrdo na tom pracoval. Určite nám dá veľmi veľa, urobil to už dnes, keď strelil gól minútu po príchode."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-05-07 23:41:46
Utok v zaklade hrozny. Ferran v strede + v zostave Memphis je strielanie si do vlastneho kolena. Dembele posledne zapasy citatelny. Pressing bol vtip. Vsetci traja sa nechavali lahucko obohravat.