Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po výhre nad Realom Betis priznal, že zápas v podaní Barcelony nebol najlepší. Jedným dychom však dodal, že vyhrať nad Betisom nie je jednoduché.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Dnes sa vám podarilo dosiahnuť cieľ, ktorým bolo postúpiť do Ligy Majstrov. Si s tým spokojný, alebo ste chceli viac?

"Som spokojný, pretože je to náročná sezóna. V jarnej časti sme porážali mužstvá z top desiatky, vyvážali sme tri body z ťažkých štadiónov. Bolo tam veľa skvelých momentoch, potom sme však prišli o formu, ale dokázali sme, že sme tímom, ktorý dokáže súperiť. Dnes to nebol náš najlepší zápas, zbytočne sme strácali loptu. Najdôležitejšie je to, že hráči sa po posledných prehrách nevzdali a bojovali ako vždy. Zlepšiť potrebujeme vyrovnanosť, pretože ak nie je, znemožňuje to získať trofeje. Naša zmena je viditeľná, mentalita mužstva je iná, stále však musíme hrať lepšie. Postup do Ligy Majstrov je pre Barcelonu minimum, ale musíme byť realistickí, taká je situácia."

[Marta Ramón, RAC1] Myslíš si, že v budúcej sezóne budete schopní bojovať o majstrovský titul? Do akej miery to závisí od teba a do akej miery od hráčov a klubu?

"Hoci sa táto sezóna ešte neskončila, tak je zrejmé, že plánujeme už budúci ročník. Dokázali sme už určiť naše problémy a to, čo nám chýba. To je najdôležitejšie, potom bude potrebné pracovať, aby sme tento plán zrealizovali. Teraz ešte bojujeme o to, aby sme si udržali druhé miesto v tabuľke. Som spokojný tak, ako v tejto situácii môžem byť. Nepodarilo sa nám získať titul, ale keď som prebral mužstvo v novembri, cieľom bolo postúpiť do Ligy Majstrov."

[Adria Albets, Cadena SER] Opadol z vás po tomto víťazstve tlak? Si viac spokojný s postupom do Ligy Majstrov, ale znepokojený hrou?

"Po prvé, som spokojný s víťazstvom, ale už počas spiatočnej cesty sa pustím do rozboru zápasu. Z lavičky to vyzeralo tak, že nám chýbal pokoj a že sme často strácali loptu. Tomuto mužstvu sa určite nedá uprieť boj do samého konca. V novembri to nebolo vidieť, ale v priebehu sezóny sa to zmenilo. Dnešný zápas bol veľmi vyrovnaný, preto máme radosť. V novembri boli európske poháre v ohrození, dnes sme na druhom mieste. Aj to je potrebné oceniť."

[Helena Condis, Cadena COPE] Sergio Busquets a Jordi Alba sú hráči, ktorých používaš najčastejšie. Ten druhý dnes strelil rozhodujúci gól v 94. minúte, no v druhom polčase bolo vidieť, že má určité problémy. Čo si myslíš o obetavosti ľavého obrancu v takýchto chvíľach?

"Vždy som hovoril, že Alba, Piqué a Busquets vždy ukazujú svoje angažovanie, nielen na ihrisku. Kapitáni boli neraz kritizovaní, ale bojovali a ukázali sa v ťažkých momentoch. Taká je Barcelona. Hrať za tento klub je zodpovednosť a oni sa nechcú skrývať, chcú byť v prvej línii. Jordi mal zdravotné problémy, ale chcel hrať a bojovať. Som s ním spokojný od samého začiatku."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako by si okomentoval dnešné góly?

"V prípade prvého gólu sme vedeli, že Betis sa veľmi dobre bráni na hranici šestnástky, ale dokázali sme sa presadiť a Ansu ukázal, že je hviezda. Som veľmi spokojný, pretože je to hráč, ktorý robí rozdiel. Gól dokáže streliť aj z pološance. Druhý gól bol vypracovaný. Center Alvesa a nábeh Albu bol ideálne zohraný, výsledkom bol krásny gól."

[Culemania] Ansu dnes hral na ľavom krídle, ale kde ho budeš nasadzovať najčastejšie?

"Hovorím s ním o tom. Chcel som zistiť, kde sa on sám cíti najlepšie. Pred príchodom na ihrisko mi povedal, že by radšej zahral na krídle. Poradil som mu, aby hral pokojne, že si môže meniť pozície s Aubameyangom. Dokáže streliť gól aj vtedy, ak loptu netrafí dobre. Mám radosť z jeho návratu."

[Jordi Blanco, ESPN] Nemáš po posledných ťažkých týždňoch pocit, že mužstvo potrebuje, aby sezóna skončila, pretože už nemá energiu?

"V mužstve je niekoľko hráčov, ktorí už vyhrali veľa titulov a v súčasnosti len pár kôl pred koncom už nemajú šancu na žiadnu trofej, takže to majú ťažšie. Ale taká je naša realita, nebola to jednoduchá sezóna. Všetci tvrdo pracovali, aby sme dosiahli náš minimálny cieľ, čiže postup do Ligy Majstrov. Myslím si, že v poslednom čase sme trochu znížili hernú úroveň, ale nie intenzitu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-05-08 10:02:10
kto by povedal že xavi vyzdvihne tento team bez messiho a skončíme 2..
2022-05-08 10:41:03
Vidíte i sám Ansu říká, že chce raději hrát na křídle a tady by ho někteří furt chtěli cpát na hrot i když jeho fotbalové schopnosti jsou schopnosti křídelníka.