Barcelona má kvôli finančných problémom predať De Jonga do Manchestru United za približne 80 miliónov eur.

O možnom odchode holandského záložníka sa už špekuluje pár mesiacov, klub aj hráč ale tieto správy kontrovali vyhláseniami o spokojnosti z oboch strán. Včera však prišiel novinár Gerard Romero s exkluzívnou informáciou, kde povedal, že prestup Frenkieho do Manchestru United je už na 95% hotový a dôvod má byť čisto ekonomický. „Červení diabli“ majú za Holanďana zaplatiť medzi 70-80 miliónov eur a vyžiadať si ho mal nový tréner Erik ten Hag, s ktorým Frenkie pôsobil v Ajaxe.

Barcelona vraj nie je úplne spokojná s výkonmi dnešného oslávenca(Frenkie dnes oslavuje 25 rokov) a preto sa ho snaží speňažiť teraz s obavou, že ak by takto pokračoval aj nasledujúcu sezónu, rapídne by mu klesla trhová hodnota.

De Jong prišiel na Camp Nou v roku 2019 za 75 miliónov eur. Samotný hráč v marci tohto roku povedal: „Milujem Barcelonu. Ak by mi teraz ponúkli nový 6-ročný kontrakt, pravdepodobne by som ho hneď podpísal“. Spokojnosť s holandským záložníkom vyjadril aj tréner Kataláncov Xavi. Vedenie však chce v lete podpísať viacero posíl a preto potrebuje aj predávať. Frenkie je jeden z mála hráčov, za ktorého môžu uvedenú sumu zinkasovať.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

25 komentáre
2022-05-12 08:23:10
nechapem..ostatné kluby by ho predali za 100M+. My ho dame za to čo sme ho aj kupili, plus kupime slabšiu nahradu za 50 a dokopy vlastne zarobíme minimum
2022-05-12 08:25:35
...

čo viac k tomu dodať?