Riqui sa mal po poslednom zápase proti Celte rozhodnúť odísť z katalánskeho klubu.

Budúcnosť barcelonského odchovanca je znova predmetom špekulácií, keď sa ani pri nedostatku záložníkov v zápase proti Celte Vigo nedostal do základnej zostavy. 22 ročný stredopoliar síce naskočil hneď po prestávke, napriek tomu ochota Xaviho zmeniť formáciu na úkor jeho štartu nebola dobrým znamením.

Mundo Deportivo uvádza, že Riqui si už uvedomil, že najlepšie riešenie pre jeho kariéru bude Barcelonu v lete opustiť. Mladý Španiel po odchode Koemana dúfal vo väčšiu porciu hracieho času. Opak bol však pravdou. Hráč v jeho veku musí hrávať pravidelne a Puig si už uvedomil, že v metropole Katalánska tomu tak nebude.

Barcelona má teda pred sebou ďalšiu prestupovú dilemu. Riquiho kontrakt končí v lete 2023 a ak by odišiel na hosťovanie,  klub riskuje jeho stratu bez finančnej kompenzácie. Neobjavili sa ani žiadne informácie o vôli predĺžiť Španielov kontrakt. Najpravdepodobnejší scenár je teda predaj hráča už toto leto.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
kluc Premium
2022-05-12 09:29:16
Hurraa škoda že 2 roky mu trvalo na to prísť...
2022-05-12 09:36:57
Nejsom Puig fanboy, ale Gavimu to posledné zápasy nešlo najlepšie. Prečo nemohol dostať šancu? Síce niekedy som pri ňom chytal flashbacky na Rakitiča keď len posúval loptu ale niekedy mal aj záblesky geniality. 1500 minút za 3 roky je fakt zlé.

Gavi odohral 2krát viac túto sezónu.

Uvidíme čo z neho bude, snaď nedopadne ako taký Aleñá.