BarçaTV dnes zverejnila dokument o Sergiovi Busquetsovi, v ktorom sa objavilo množstvo ľudí, ktorí majú blízko k Blaugranas a záložníka pochválili. Kapitán reagoval na vrúcne slová od priateľov a spoluhráčov.

"Zapamätám si to, že rád kontrolujem. Často to počúvam v šatni, je potrebné zabezpečiť, aby všetci išli správnou cestou. Rozhoduje však tréner. Všetci chceme dobrú atmosféru, aby mužstvo správne fungovalo. Ľudia chcú pekné akcie a podívanú. Moja pozícia je náročná, ide o špinavú prácu, ale veľmi dôležitú. Fanúšikovia nevedia oceniť pohyb bez lopty, ale tréneri a spoluhráči áno. Rád zostávam nepovšimnutý. Vždy som sa cítil veľmi rešpektovaný," povedal Busquets.

Chválou na adresu Busquetsa nešetril Xavi, ktorý okrem iného poukázal na rovnováhu, optimizmus a víťazný charakter pivota: "Busquets je výnimočný. Je to môj blízky priateľ a úžasný kapitán. Je výborné mať v kádri hráča, ktorý tak dobre rozumie hre, vždy je dobre postavený v obrane a má DNA Barcelony. Je to najlepší pivot za posledných 20 rokov a bude jedným z najlepších v histórii. Všetci hovorili, že bude pre mňa ťažké trénovať bývalého spoluhráča z mužstva a priateľa, ale všetko mi uľahčuje. Vždy berie ohľad na trénera a spoluhráčov. Je ideálnym hráčom na svoju pozíciu."

"Keď hráte v základe Barcelony toľké roky, to znamená, že máte v sebe niečo výnimočné. Sergio hrá veľmi dobre, ale jeho veľkou prednosťou je to, že vďaka nemu hrajú veľmi dobre aj ostatní," dodal Pep Guardiola. Del Bosque označil Španiela za veľmi kompletného futbalistu a Luis Enrique si zas položil otázku, či Sergio Busquets vôbec má nejakú vlastnosť, ktorou by nevynikal. Andrés Iniesta zas uviedol, že Busquets má na trávniku vždy nejaké riešenie.

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-05-18 23:41:14
Busi, ale experti na forcabarca si ťa všímajú dosť :D