Expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo Lobo Carrasco dnes predstavil najdôležitejšie taktické aspekty pred posledným zápasom Barcelony v sezóne 2021/2022.

Otvorený zápas

Barcelona splnila svoj základný ciel už v zápase proti Getafe, ale Villarreal naďalej bojuje o miestenku v Konferenčnej lige v budúcej sezóne. Dnes na Camp Nou sa proti sebe postavia dva tímy, ktoré v určitých fázach sezóny hrali najlepší futbal v Španielsku. Barcelonu určite mrzí to, že v končiacej sa sezóne nezískala žiadne trofeje a Unaia Emeryho zas zranenie Gerarda Morena. Dnes večer uvidíme otvorený súboj, v ktorom hlavnú úlohu zohrajú Busquets a Parejo. Táto dvojica udáva rytmus hry, obaja dokážu dokonale čítať diania na trávniku. Hrávajú na mimoriadnej úrovni.

Výberové konanie je uzatvorené

Villarreal sa môže spoľahnúť na ľavonohého Torresa, výborne postaveného Albiola, nábehy Chukwuezeho a technické schopnosti Lo Celsa. Emeryho mužstvo hrá vyvážený futbal so silným stredom poľa a rýchlymi krídlami. Barcelona chce na druhej strane uzavrieť sezónu víťazstvom. Xavi už usporiadal kasting a vybral hráčov, ktorí pasujú do jeho herného štýlu. O výsledku hry môžu rozhodnúť taktické detaily, stratégia a zmeny, ktoré zaviedol tréner Barcelony. Logika nám hovorí, že dnes uvidíme góly, ale veľa závisí od psychologického aspektu.

Veriť svojmu plánu aj vtedy, keď sa nedarí

Xavi bude určite chcieť fanúšikom ponúknuť peknú hru, aby po poslednom zápase sezóny odchádzali zo štadióna v dobrej nálade. Následne príde čas na zmeny v kádri, aby mužstvo bolo do nasledujúcej sezóne silnejšie. Rýchly futbal, vysoké tempo, taktická príprava, inteligencia na ihrisku a motivácia budú určite dôležité, aby mužstvo bolo silnejšie. Toto sú mimoriadne dôležité faktory, ale kľúčovou sa môže ukázať samotná viera v projekt a držanie sa plánu aj v náročných časoch. Dnes je čas na to, aby sme si užívali futbal a zajtra príde čas na to, aby sa Barcelona vrátila do práce mysliac na budúcnosť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.