Tréner FC Barcelona zhodnotil prehru s Villarrealom po zápase na tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Catalunya Radio] Čo si myslíš o dnešnom zápase?

"Prvý polčas nebol zlý. Nezaslúžili sme si inkasovať gól, ale taký je futbal. Vytvorili sme si 4-5 šancí, ale nedokázali sme ich využiť."

Ako hodnotíš sezónu?

"Zachránili sme sezónu, ktorá sa mohla skončiť veľmi zle. V budúcej sezóne si zahráme v Španielskom superpohári. Nie sme spokojní, ale cítime isté zadosťučinenie. Neradi prehrávame. Myslím si však, že celkové hodnotenie nemôže byť negatívne."

[RAC1] Čo si myslíš o piskote fanúšikov v nadstavenom čase a o ukončení sezóny takýmto spôsobom?

"Ja sa sústredím na zvyšných 90 minút. Myslím si, že fanúšikovia nás podporovali. V prvom polčase sme hrali dobre, v druhom už nie. Je normálne, ale fanúšikovia neradi prehrávajú. Pri pohľade na to, kde sme boli v novembri, si myslím, že by sme mali byť spokojní. Teraz sa začína práca v kanceláriách a to môže byť dôležitejšie ako samotná hra. Musíme sa posilniť a zmeniť množstvo vecí."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslíš si, že fanúšikovia budú v budúcej sezóne náročnejší?

"Samozrejme. V tejto sezóne sa stalo veľa. V novembri prebehla výmena trénera. Okrem toho sme Barcelona. Nemôžeme ukončiť sezónu na druhom mieste bez toho, aby sme bojovali o trofeje. V tak veľkom klube ako Barcelona je potrebné veľa zmeniť. Musíme byť nároční."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si teraz, že zmeniť je potrebné naozaj veľmi veľa vecí?

"Áno. Zachránili sme sezónu, ktorá pre nás mohla byť katastrofálna ako z pohľadu športového, tak aj finančného. S vedením a športovým riaditeľstvom sme sa zhodli, že je potrebné zmeniť veľa veci."

[Helena Condis, Cadena COPE] Snažil si sa presvedčiť Dembélého k zotrvaniu v klube. Bol to jeho posledný zápas za Barcelonu? Má Barcelona záujem o Neymara?

"Hráči chcú hrať tam, kde budú šťastní. Ousmane neraz urobil rozdiel. Uvidíme. Pôjde alebo zostane tam, kde bude šťastný. Ak zostane s nami, tak o to lepšie. V tejto veci neustále prebiehajú rokovania. Neymar má na druhej strane platnú zmluvu s PSG."

[Francesc Latorre, TV3] Hovorí ti vedenie, že zavedenie týchto zmien je možné?

"Áno, ciel bol splnený - zachránili sme sezónu. Pracujeme spolu. Musíme súperiť o poháre."

[TVE] Myslíš si, že sa klubu podarí zaviesť všetky naplánované zmeny?

"Áno, to si myslíme, veríme, že sa to podarí. Ak sa to nepodarí na 100%, tak z veľkej časti."

[Jordi Blanco, ESPN] Chcel by si, aby sa Neymar vrátil do Barcelony?

"Je potrebné preanalyzovať, čo môžeme urobiť. Podstatné je to, aby sme posilnili potrebné pozície. V súčasnosti nemyslíme na Neymara."

Piqué, Alba a Busquets patria medzi päticu hráčov s najviac odohranými minútami v sezóne. Zopakuje sa to aj v nasledujúcom ročníku?

"Už som povedal, že Barcelona by mala mať na každý post po dvoch hráčov, aby súperila na každom fronte. Predtým to tak aj bolo. Hráči súperia aj medzi sebou."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-05-23 08:13:14
Má pravdu, že se tato sezóna opravdu podařila zachránit. Ano některé zápasy byli otřesné. Proti Frankfurtu nebo poslední zápasy v lize, ale kdyby se nepodařilo tým nakopnout novými hráči v zimním přestupovém oknu + zlepšená hra - výsledkově, tak jsme mohli skončit na 5-6 místě. A to by byla obrovská katastrofa nejen ze sportovního hlediska, ale především z toho finančního. Peníze z LM jsou neskutečně potřebné a kdo by teď chtěl jít do týmu, který by hrál Evropskou ligu? Lewa, Koulibaly a podobně? Ani náhodou.
2022-05-23 08:15:21
keby trénoval koeman, už letí