Barcelona už pricestovala do Austrálie a pripravuje sa na stretnutie proti All Stars výberu miestnej ligy. Krátko po prílete do Austrálie poskytli Xavi, Dani Alves a Aubameyang krátke vyjadrenia pre novinárov.

"Je veľkým privilégiom byť v Austrálii, Barcelona je v tejto úžasnej krajine prvýkrát v histórii. Mám na túto krajinu veľmi pekné spomienky vďaka olympijským hrám v roku 2000," povedal Xavi, keď si zaspomínal na svoju účasť na futbalovom turnaji. Španielsko sa vtedy dostalo do finále, kde bývalý stredopoliar otvoril skóre, no Kamerun zvíťazil po penaltovom rozstrele (Xavi svoju jedenástku premenil).

"Barcelona je univerzálna, máme veľa fanúšikov po celom svete a sme tu pre nich. V tomto priateľskom zápase musíme ukázať našu lepšiu tvár, najlepšiu úroveň, pretože hráme pre našich fanúšikov a najdôležitejšie je postarať sa o to, aby ľudia boli šťastní," povedal a dodal: "Každý moment, kedy trénujem Barcelonu, je privilégiom. Všetci musia vedieť, že sme úžasný klub. Dôležitý je nielen výsledok, ale aj dojem z hry."

Daniho Alvesa sa na druhej strane pýtali na možný koniec kariéry v Austrálii: "Más pre mňa niečo? (smiech) Prečo nie, v tomto živote je možné všetko. Som v najlepšom klube na svete, chcem si to užiť a v budúcnosti, kto vie," povedal.

Aubameyang zdôraznil dôležitosť mladých hráčov v mužstve: "Je tu množstvo mladých hráčov s úžasným talentom, ktorí potrebujú len prácu a veriť si. Keď ste mladý, čím viac hráte, tým viac si veríte. To je dôvod, prečo sa Barcelona vráti. Toto mužstvo má neuveriteľný potenciál. Pedri, Ansu, Gavi... Všetci majú niečo výnimočné. Sú tu odmalička a musíme byť na nich hrdí," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-05-24 10:23:18
Kvôli prachom.....