Leo Messi poskytol rozhovor pre argentínsky TyC Sports, v ktorom sa vyjadril k svojmu odchodu z Barcelony či náročnej adaptácii v Paris Saint-Germain. Komentoval aj polemiku s Robertom Lewandowskim týkajúcu sa Zlatej lopty či výhru Real Madrid v Lige Majstrov.

Prvá náročná sezóna a adaptácia v PSG

"Pravda je taká, že to bolo niečo, čo som si nikdy nepredstavoval. Leto bolo plné šťastia po výhre Copa America po tak dlhom boji o dosiahnutie niečoho s národným tímom po toľkých smutných chvíľach, prehraných finále. Myslel som si, že všetko zostane po starom, tak ako v predchádzajúcej sezóne v Barcelone, počas celého môjho života. V priebehu roka sa stalo to, čo sa stalo a bolo to ťažké. Bola to náročná zmena. Ťažký rok. Adaptácia nebola jednoduchá. V mojom veku to nie je jednoduché po tom, čo som celý život strávil na tom istom mieste. Ak to urobíte v mladšom veku, keď to chcete alebo sa na to pripravujete, je to iné, ale vtedy som to nechcel, nepredstavoval som si to a nemyslel som na to. V Barcelone som mal všetko. Vycestoval som do Barcelony, keď som bol veľmi mladý. Býval som tam dlhšie, než v Argentíne. Cítil som sa veľmi dobre. Pravda je taká, že som nemyslel na zmenu čohokoľvek."

"Adaptácia detí bola našťastie výborná a toho sme sa báli najviac. Bolo to však naopak. Veľmi rýchlo sa adaptovali na školu, kamarátov, každodennú rutinu. Pre mňa a Antonellu to bolo ťažšie. Prvý deň, keď sme ich vzali do školy, bol hrozný, ja s Antonellou sme plakali. Nevedeli sme, čo tam robíme. Thiago chápe situáciu a možno si niečo necháva aj pre seba, nikdy nič nepovedal, ale okrem toho, že mu chýba všetko z Barcelony a kamaráti, adaptoval sa rýchlo. Rovnako Mateo, má iný charakter, veľmi rýchlo nadväzuje vzťahy. Ciro išiel do školy prvýkrát, takže v jeho prípade nás to trápilo najmenej. Našťastie všetko dopadlo dobre a to nás veľmi upokojuje."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

5 komentáre
airman Premium
2022-05-30 21:21:36
?
2022-05-30 22:44:37
Stejne vše nasvědčuje tomu, ze za odchodem a zpusobem odchodu Messiho stoji z větší části ten smradlavý skunk Pique…Klidne tu mohl být ještě 1-2 sezóny a pomoct Xavimu volne prejit na nový projekt.. Holt mají, co chteli…