Eder Sarabia je bývalý asistent Quiqueho Setiéna v FC Barcelona a v súčasnosti tréner FC Andorra. V rozhovore pre La Porteria chválil záložníka Blaugranas Riquiho Puiga.

"Ak si chce Riqui Puig opäť užívať futbal, vezmem bicykel, pôjde do Barcelony a zoberiem ho sem do Andorry," povedal Sarabia s úsmevom na tvári, no potom dodal, že "je to futbalista na inej úrovni".

"Je pravda, že v Barcelone si nebol schopný vytvoriť pre seba priestor, nebol schopný ukázať celý svoje potenciál, a všetci vieme, že ho má. My sme sa pokúsili pomôcť mu v rozvoji. Myslím si, že je to veľmi dobrý chalan, má veľmi dobré srdce, je veľmi prepojený s Barcelonou a veľmi sentimentálny. Želám mu, aby sa mu darilo čo najlepšie, či už to bude v Barcelone, ale na inom mieste," uzavrel Sarabia.

Stojí za zmienku, že Puig zažil najlepšie obdobie v prvom tíme Blaugranas práve počas pôsobenia Quiqueho Setiéna na Camp Nou. Počas necelého mesiaca totiž odohral takmer rovnakú porciu minút ako v celej aktuálnej sezóne. V súčasnosti sa zdá, že odchovanec La Masie počas leta opustí klub.

Médiá tvrdia, že Xavi už Puiga informoval o tom, že sa nenachádza v jeho plánoch na nasledujúcu sezónu. Záujem o služby stredopoliara majú niektoré kluby z Primera Division, ale aj zo zahraničia. Je však málo pravdepodobné, že prestúpi do Andorry, ktorá si nedávno zabezpečila postup do Segunda Division.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-06-04 13:45:00
Podle některých místních borců tomu ale Eder vůbec nerozumí. Škoda, že to je ale nižší soutěž...tak uvidíme, kam půjde