Robert Lewandowski pokračuje vo vyvíjaní tlaku na predstaviteľov Bayernu Mníchov v snahe vynútiť si odchod z klubu už počas tohto letného prestupového obdobia. V rozhovore pre Onet Sport na rovinu vyhlásil, že chce odísť z Bayernu a prestúpiť do FC Barcelona.

Poľský útočník v rozhovore pre Onet Sport bez servítky uviedol, že jeho pôsobenie v Bayerne je minulosťou a že v súčasnosti myslí už len na transfer do katalánskej Barcelony. Bayern v každom prípade naďalej trvá na tom, že Lewandowski by mal dodržať zmluvu, ktorá je platná ešte jednu sezónu. Situácia je však taká, že Poliak si chce vynútiť odchod z bavorského celku. Pre Onet Sport povedal:

"Neuvažoval som o žiadnych ponukách, len o tej z Barcelony. Chcem odísť z Bayernu, to je jasné.

Chcem odísť, pretože vo svojom živote chcem viac emócií. V Bayerne neexistovala dostatočná túžba, aby počúvali mňa a moje potreby. Niečo vo mne zrazu zmizlo. A neviem sa cez to preniesť. Aj napriek tomu, že chcem byť profesionál. Je toho jednoducho priveľa.

Myslím si, že nejdeme rovnakým smerom. Opúšťam priateľov, ktorých som poznal 8 rokov. Priateľov, ktorých som vídal každý deň, s ktorými som trávil čas. Sú to skutočné priateľstvá.

Ak ste v klube toľko rokov, ak ste boli vždy pripravení, dostupní, aj napriek zraneniam a bolesti, je potrebné nájsť najlepšie riešenie pre obe strany. Nemali by sme hľadať len jednostranné rozhodnutie. Nedáva to zmysel, nie po takom čase. Po dobrodružstve s toľkými trofejami a pripravenosťou či podporou, moja lojalita a rešpekt by mali byť dôležitejšie ako čisto biznis.

Vždy som bol pripravený, strávil som tu 8 nádherných rokov, stretol úžasných ľudí a chcem, aby tieto veci zostali v mojich spomienkach."

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2022-06-07 08:10:55
Lewu musíme získať aj keby čo! Takúto obrovskú priležitosť na podpis najlepšieho strikera za posledných 5 rokov si nemôžeme nechať ujsť pomedzi prsty. Ešte po tak silných verejných vyjadreniach že chce odísť jedine do barcelony.

Lewa je zviera! Rokmi zreje ako víno čo jasne odzrkadlujú jeho monštrozne golove štatistiky.
2022-06-07 08:18:01
Prekvapilo ma, že je tak vyslovene naklonený prestupu k nám. Ak Laporta hovoril, že v tíme chýba líder, Lewandowski sa ním podľa mňa s veľkou šancou môže stať.