FC Barcelona potvrdila ďalšiu dvojicu prípravných zápasov, ktoré sa odohrajú v rámci letného turné FC Barcelona v Amerike. Zverenci Xaviho Hernándeza odohrajú v júli štyri zápasy.

Blaugranas čaká prvý zápas v rámci amerického turné 20. júla o 1:30 SEČ v Miami proti miestnemu klubu Inter Miami. Zápas sa odohrá na DRV PNK Stadium. Stojí za zmienku, že majiteľom klubu je David Beckham, trénerom je Phil Neville a na ihrisku uvidíme hrať napríklad Gonzala Higuaína či Kierran Gibbasa.

23. júla je následne na programe El Clásico, teda súboj Realu Madrid proti Barcelone. Zápas sa koná na Allegiant Stadium v Las Vegas. Pôjde o prvý stret dvoch odvekých rivalov na americkej pôde od 30. júla 2017, kedy Katalánci v Miami porazili Los Blancos 3:2 a góly strieľali Messi, Rakitić a Neymar.

O tri dni neskôr sa tím Xaviho Hernándeza presunie do Dallasu, kde sa na Cotton Bowl Stadium stretne s Juventusom. Pre oba tímy to bude piaty zápas v Spojených štátoch. Naposledy to bolo v roku 2017 v New Jersey. Barcelona vyhrala stretnutie 2:1 po dvoch góloch Neymara. Zápasy proti Juventusu a Realu Madrid sa odohrajú v rámci turnaja Soccer Champions Tour, ktorý organizuje AEG. Turnaja sa zúčastnia aj mexické kluby América a Chivas Guadalajara.

Posledný zápas Barcelony v rámci amerického turné sa odohrá 30. júla v New Yorku proti miestnemu Red Bull v Red Bull Arena s kapacitou 25 000 divákov. Barcelona si s týmto klubom zmerala sily už v rokoch 2006 a 2008 a na ihrisku sa vtedy objavil súčasný tréner Barcelony Xavi Hernández. Blaugranas sa na turné do Ameriky vracajú prvýkrát od roku 2019.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-06-12 14:44:35
Dufam.ze pojdu uz aj s Lewandowskim.