Eduard Romeu, viceprezident FC Barcelona pre finančné záležitosti, poskytol rozhovor pre katalánske rádio RAC1, v ktorom sa vyjadril k viacerým záležitostiam súvisiacich s Barcelonou.

Romeu sa vyjadril aj k situácii s Gavim. Joan Laporta na včerajšom zhromaždení socios compromisarios uviedol, že Barcelona má kvôli akýmsi 'Anti-Barca' pravidlám problémy zaregistrovať už aj mladých hráčov či už v rezerve alebo juvenil. Laporta naznačil, že je to kvôli Javierovi Tebasovi a Katalánci majú ťažkosti zaregistrovať aj mladíkov do 23 roku života. Tým mal na mysli aj Gaviho. Prezident FC Barcelona uviedol: "Tri roky po sebe sme zaznamenali stratu a ak to takto pôjde ďalej, nebudeme môcť uskutočňovať transfery. Finančné fair play vyzerá tak, ako povedia 600km odtiaľto. Schválili zákon anti-Barça, pretože sme podpísali mladých hráčov. Hovoria nám, že teraz nebudeme môcť zaregistrovať ani neplnoletých hráčov, ktorí by boli registrovaní v rezerve alebo v juvenil, pretože to všetko sa počíta do fair-play."

Ferran Martínez z Mundo Deportivo vysvetľuje, že prezident Barcelony hovoril o tom, že doteraz mohli byť neplnoletí hráči registrovaní do Barcelony B alebo do juvenil bez toho, aby to ovplyvnilo finančnú fair play prvého tímu. Inými slovami, ich platy nemali žiadny vplyv na platové limity, ktoré musia kluby dodržiavať. Vyzerá to však tak, že pravidlá sa odteraz zmenili a tieto platy budú mať vplyv na celkový platový limit. Viceprezident Romeu v každom prípade tvrdí, že problémy s predĺžením zmluvy v prípade Gaviho nebudú: "S registráciou Gaviho nebudú žiadne problémy, som o tom presvedčený a viem, že dohoda vo veci novej zmluvy je na dobrej ceste," priblížil a následne sa vyjadril k ďalším témam:

Zhrnutie včerajšieho zhromaždenia

"Bol to nevyhnutný krok. Z našich pliec spadlo celkom veľké bremeno, no zatiaľ sme dokázali zapnúť len 'zelené svetlo'. Musíme to rozpracovať a dokončiť prácu."

Lewandowski

"Dnes by sme mohli podpísať zmluvu s Lewandowskim, ak by sme použili pravidlo 1/3. Momentálne porušujeme pravidlá finančného fair play platné v La Lige, takže ak by sme neboli schopní amortizovať trojnásobok nákladov na jeho prestup, nebolo by to možné. Peniaze musia pochádzať z rôznych schválených mechanizmov, okrem tých, ktoré sme predtým schválili v súvislosti s predajom Barça Studios. Do 30. júna musíme uzavrieť operáciu, ktorá nám zabezpečí pozitívny výsledok v tomto hospodárskom roku a najpravdepodobnejšie je, že pôjde o predaj 10% televíznych práv, pretože túto záležitosť je možné urobiť najrýchlejšie. Ide o zahraničné fondy."

Predaj Frenkieho de Jonga

"Z ekonomického hľadiska sme nikdy neuvažovali o tom, aby sme vyrovnávali rozpočet takýmto spôsobom. Je to čisto športová záležitosť."

Je Ousmane Dembélé skôr mimo Barcelonu, než predĺži zmluvu?

"Áno, je skôr mimo Barcelonu."

zdroj: as.com RAC1 mundodeportivo.es BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-06-17 15:34:02
Prezident Barcelony hovoril o tom, že doteraz mohli byť neplnoletí hráči registrovaní do Barcelony B alebo do juvenil bez toho, aby to ovplyvnilo finančnú fair play prvého tímu. Inými slovami, ich platy nemali žiadny vplyv na platové limity, ktoré musia kluby dodržiavať. Vyzerá to však tak, že pravidlá sa odteraz zmenili a tieto platy budú mať vplyv na celkový platový limit.

Tak toto je veľmi pekne pri**bané pravidlo…Hintek trtko Tebas by mohol ísť do riti s tou jeho bandou lebo LaLiga pod jeho vedením veľmi hlboko klesla…a tieto nezmyselné pravidlá…