Socios compromisarios na včerajšom zasadnutí schválili predaj aktív klubu, ktoré môžu do pokladnice naliať približne 700 miliónov eur. Stojí za to pozrieť sa bližšie na to, ako táto obrovská finančná injekcia ovplyvní finančnú a prestupovú situáciu FC Barcelona. Katalánci získali väčšiu slobodu, ale majú pred sebou ešte veľa práce.

Vedenie FC Barcelona na včerajšom mimoriadnom zhromaždení získalo od socios compromisarios súhlas na predaj časti klubových aktív, ktoré majú ozdraviť finančnú situáciu klubu. To okamžite rozvírilo hladinu v súvislosti s možnosťami Blaugranas na prestupovom trhu počas tohto leta. Situácia v každom prípade nie je taká jednoduchá, ako sa môže na prvý pohľad zdať a Barcelona sa nestane kľúčovým hráčom na prestupovom trhu zo dňa na deň.

Po prvé, Barcelona len nedávno získala oprávnenie na dokončenie predaja 49,9% práv Barça Licensing & Merchandising (BLM) a až 25% televíznych práv. Rokovania s investormi stále prebiehajú a nie je známe, za akých podmienok budú zmluvy uzatvorené. Barcelona uviedla, že by mohla získať 200 až 300 miliónov za BLM a 200 miliónov za 10% televíznych práv, teda celkovo 500 miliónov, ak by sa predala celá časť práv, s čím súhlasili socios. V prípade predaja oboch aktív by mohli Katalánci zarobiť približne 700 miliónov eur, pričom Laporta počíta minimálne s 600 miliónmi. Vedenie FC Barcelona zdôrazňuje, ponuky nepovažuje za úplne uspokojivé, no čas beží, pretože Barcelona chce aktivovať aspoň jednu finančnú páku ešte do konca tohto júna, aby nezaznamenala stratu aj v tomto hospodárskom roku.

Pozitívne čísla v aktuálnom rozpočte

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2022-06-17 18:29:32
Tak Mane prestupuje do Bayernu...snad uz Lewu konecne pustia a nebudu robit zbytocne financne https://www.sport7.sk/...
2022-06-17 20:29:04
vraj budeme mat 200mega na prestupy. co vobec nieje zle..