Britský The Guardian zverejnil rozhovor s Pedrim, v ktorom hráč FC Barcelona porozprával o svojom špecifickom hernom štýle, Xaviho koncepcii či rozdiele v prístupe Blaugranas a iných klubov.

Pedri na úvod priblížil, čo sa stalo na začiatku uplynulej sezóny, keď predtým odohral 73 zápasov a zasiahol až do 9. predĺžení. Únava a preťaženie si však vybrali svoju daň: "Rád hrám, ale je dobré si oddýchnuť. Bolo to šialené a zdalo sa, že všetky zápasy sa skončia predĺžením. Vždy, keď sa to stalo, pomyslel som si: 'To nie je možné'. Všetko išlo veľmi rýchlo, ale na konci sezóny som bol veľmi unavený."

Záložníka sa novinári pýtali na góly, ktoré strelil v zápasoch proti Seville a Galatasarayu, v ktorých ukázal veľký pokoj: "Vždy som sa snažil byť pokojný, hrať ako vtedy, keď som bol malý. Pri tejto akcii naozaj nemáte čas premýšľať. Je to intuitívne. Vždy som to robil takto," povedal.

Pedri odpovedal aj na otázku, či je Barcelona pre neho tým správnym miestom: "Pokúšal som sa hrať svoju hru bez ohľadu na to, kde som bol, ale je pravda, že na inom mieste by som trpel viac. Niektoré kluby sú spokojné s tým, že vyhrávajú bez ohľadu na to, akým spôsobom to robia. Barcelona chce vyhrávať, ale chce to dosiahnuť s loptou, vytvárať si šance vďaka tejto koncepcii. Tento futbal sa mi páči viac," priznal.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2022-06-20 14:38:50
Vďaka za článok. Pedri je na svoj vek neskutočne vyspelý, radosť čítať jeho rozhovory. Génius na ihrisku aj mimo neho. ?❤️??
2022-06-20 15:54:32
Vyborne tak my hrame nahovno a este aj prehravame :D ......