Barcelona včera zorganizovala tlačovú konferenciu, na ktorej oznámila, že 24. augusta o 21:00 sa bude konať charitatívny zápas medzi FC Barcelona a Manchestrom City. Cieľom je získať finančné prostriedky na boj proti amyotrofickej laterálnej skleróze (ALS). Týmto ochorením trpí aj bývalý hráč a asistent trénera Blaugranas Juan Carlos Unzué, ktorý bol spolu s Joanom Laportom a Pepom Guardiolom prítomný na včerajšej tlačovke.

"Je veľkým šťastím vidieť, že City aj Barcelona sa zaviazali pomôcť pri organizácii tohto stretnutia od samého začiatku. Futbal nie je len biznis a vy ste na to nezabudli. Snažili sme sa o to, aby sa zápas konal počas uplynulého roka, ale pandémia nám to bohužiaľ neumožnila. Celý výťažok pôjde na výskum s cieľom nájsť liek na ALS. Vyzývam všetkých fanúšikov Barcelony a City, aby naplnili Camp Nou. Som presvedčený, že ľudia zareagujú. Vyzývam športový svet, aby naďalej prejavoval solidaritu," uviedol na začiatok Juan Carlos Unzué.

Na jeho slová nadviazal prezident Joan Laporta: "Nemôžete pochopiť heslo 'viac ako klub', ak sa spoločensky vôbec neangažujete. Vďaka tebe môžeme poslať do sveta úžasnú správu. Musíme zvýšiť povedomie o tejto chorobe, aby sme jedného dňa našli riešenie."

Guardiola poďakoval za pozvanie v mene Manchestru City: "Je mi cťou, že si myslel na naše mužstvo a možnosť zúčastniť sa takéhoto zápasu na štadióne, akým je Camp Nou. Unzué je obdivuhodný, o to všetkom hovorí s takým presvedčením... Pricestujeme so všetkými hráčmi a sme presvedčení, že štadión sa zaplní."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2022-06-21 12:49:55
Velmi dobra a uzitocna akcia, mne zomrel sused 30-rocny na tu pliagu.....
2022-06-22 06:37:01
S tou obranou určite ??