Vedenie FC Barcelona po dnešnom zasadnutí zverejnilo vyhlásenie týkajúce sa držiteľov permanentiek na Camp Nou a vstupeniek na zápasy v nasledujúcich sezónach. Niektoré veci sa vracajú do predpandemickej podoby, no dôjde aj k určitým zmenám.

Barcelona sa rozhodla zrušiť možnosť pozastavenia platnosti permanentky na jednu sezónu, ktorá bola dostupná počas posledných dvoch sezón z dôvodu pandémie. Do platnosti však opäť vstupuje Seient Lliure t.j. možnosť pre socios sprístupniť vstupenky na jednotlivé zápasy a získať späť maximálne 95% priemernej sumy vypočítanej na základe celkového príjmu klubu zo vstupeniek z daného zápasu. Aby mali socios istotu, že dostanú peniaze, musia sprístupniť lístok aspoň 10 dní pred zápasom.

S cieľom aktualizovať zbierku socios, klub vykoná jej inventarizáciu. Aktualizované budú aj pravidlá používania permanentiek - socios, ktorí prídu aspoň na 85% zápasov, získajú rad výhod vrátane zliav pre osoby, ktoré ich budú sprevádzať či účasť na žrebovaní. Ak socios, ktorí počas sezóny nenavštívia minimálne 10 zápasov a svoj lístok nesprístupnia klubu, dostanú sa do tkz. reverzného Seient Lliure. To znamená, že vstupenka bude automaticky zaradená do riadneho predaja, pokiaľ sa majiteľ permanentky neprihlási aspoň 72 hodín pred začiatkom zápasu. Socios, ktorí počas sezóny neprídu aspoň na jeden zápas, prídu o permanentku.

FC Barcelona s cieľom bojovať proti niektorým zlým praktikám a zlepšenia fungovania permanentiek zavedie digitálne permanentky, zatiaľ pre socios na dobrovoľnej báze. Na ich využívanie je potrebné stiahnuť si klubovú aplikáciu. Papierové vstupenky budú mať namiesto QR kódov magnetické prúžky, ktoré majú takisto pomôcť zlepšiť bezpečnosť.

Zavedú sa nové kritériá na zmenu mena na permanentke. Do druhého pokolenia bude zmena zadarmo, nebude potrebné čakať dva roky na čakacej listine. Kandidáti môže byť socios od veku 4. rokov, nie od veku 5. rokov a bude potrebné zaplatiť nevratný poplatok za 3, nie za 6 sezón dopredu.

Barcelona plánuje aj špeciálne akcie pre socios, aby zvýšila návštevnosť na štadióne. Vstupenky na všetky zápasy budú odteraz digitálne a na meno, aby sa predišlo podvodom.

Vedenie na záver poďakovalo tým socios, ktorí predložili svoje návrhy na úpravu štatútu. Klub dostal až 604 návrhov, ktoré budú preanalyzované a časť z nich bude predstavená na najbližšom zhromaždení socios compromisarios.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2022-06-22 21:05:41
To fakt sem nikto nedal od 15:30 žiaden, ale že žiaden komentár ?
2022-06-23 01:59:39
Dobré správy. Dúfam, že už nikdy nezažijeme to, čo sa stalo na Camp Nou v EL proti Eintrachtu. ?❤️??