Robert Lewandowski zostáva číslom jeden na prestupovom zozname Barcelony. Bayern Mníchov kúpil Sadia Maneho, ktorý by mohol nahradiť Poliaka, no to neznamená, že nemecký klub bude ochotný rokovať o odchode svojej najväčšej hviezdy.

"Naše stanovisko v tejto veci je jasné: Robert má zmluvu do roku 2023. Dúfam, že ho 12. júla uvidíme na tréningu," povedal športový riaditeľ Bayernu v rozhovore pre nemecký Bild. Stále je zrejmé, že Nemci sa svojej hviezdy neplánujú vzdať. Salihamidžić na otázku o možnej vyššej ponuke zo strany Barcelony odpovedal, že ho to netrápi.

Katalánske denníky Sport a Mundo Deportivo ubezpečujú, že Lewandowski v súčasnosti myslí len na Barcelonu a je to pre neho jediná možnosť. Mal to oznámiť aj športovému riaditeľovi Bayernu na stretnutí na Malorke, kde útočník trávi dovolenku. Na stretnutí bol prítomný aj agent Pini Zahavi, ale schôdzka nepriniesla nič nové. Robert trvá na tom, že chce odísť z Mníchova.

Vedia o tom Chelsea aj PSG, ktoré sa pokúšajú zlákať útočníka na lukratívne podmienky. Poliak je v každom prípade dohodnutý s Barcelonou a chce počkať, kým katalánsky klub predá svoje aktíva, vďaka ktorým si bude môcť dovoliť zrealizovať celú operáciu. Médiá tvrdia, že cena prestupu sa nemení a pôjde približne o 50 miliónov eur.

Sport k téme doplnil, že Salihamidžić najviac chápe situáciu Lewandowskeho a dvere pred jeho odchodom nezatvára. Požiadal ho, aby vo svojich vyhláseniach nebol taký rázny. Iní predstavitelia Bayernu sú v tomto smere oveľa prísnejší.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es bild.de
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2022-06-22 15:56:07
Nechajte si ho špiny, zbytočne sa s nimi budeme naťahovať. Aj tak ho nepustia aj tak.
2022-06-22 16:02:05
Treba sa zamerat na koundeho, bernarda a na predaj nepotrebnych hracov