Toni Freixa, bývalý člen vedenia Josepa Mariu Bartomeua a kandidát na prezidenta v uplynulých voľbách, komentoval aktuálnu situáciu v katalánskom klube.

Bývalý hovorca FC Barcelona v rozhovore pre katalánske rádio Cadena COPE tvrdo kritizoval prestupové plány Blaugranas a trvá na tom, že Laportovi sa nepodarí uskutočniť žiadny veľký transfer. Médiá pritom píšu, že Barcelona má záujem o kúpu hráčov ako Robert Lewandowski, Bernardo Silva a Raphinha, no klub trápia veľké finančné problémy, ktoré športovému vedeniu neumožňujú konať.

"Viete, že Lewandowski, Kounde, Raphinha a Bernardo Silva neprídu [do Barcelony; pozn. red.]? Viete to, však?" môžeme si prečítať tweet Toniho Freixu. Tento príspevok bol zrejmou kritikou vedenia Joana Laportu, hoci prezident je presvedčený, že Barcelona má na to, aby týchto hráčov podpísala.

"Čoskoro dostanete ďalšie správy o týchto ekonomických pákach. V zásade sa uskutočnia dve alebo tri obchody, ktoré nám poskytnú zdroje na splatenie dlhov a uskutočnenie investícií, aby boli naše mužstvá konkurencieschopnejšie," vyhlásil Joan Laporta.

Toni Freixa v každom prípade rázne oponuje: "Neskočím na rečí Barcelony ohľadom príchodu posíl," uviedol pre Cadena COPE. "Nehanebne predávajú dymovú clonu. To, čo hovoria, je v rozpore s realitou a mne nezostáva nič iné, len upozorniť ľudí, že sa to nestane," povedal Freixa.

"Jeden z nich by mohol prísť v prípade, že bude predaný iný hráč. Predáva sa to však oveľa lepšie, ako poviem, že príde Bernardo Silva. Ak chceme predať motorku, tak ju predajme, ale ja na to neskočím. Idem trochu proti prúdu, čo teraz Barcelone padne vhod, je vytvárať ilúziu," dodal.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
2022-06-23 09:10:39
Myslím si že má pravdu. Nikoho nestiahneme. Jedine ak gate.
2022-06-23 09:19:27
Ja budem rad ak nikto nepríde a budú sa splácať dlhy.... Po prípade len skúsiť niekde nájsť talent do 20m.....