Javier Tebas odpovedal novinárom na niekoľko otázok, v ktorých sa opäť dotkol aj finančnej situácie FC Barceloma.

Tebas sa rovinu komentoval šance Barcelony na posilnenie kádra. Na otázku, či Barcelona má na to, aby podpísala takých hráčov ako Lewandowski, Koundé a Bernardo Silva, prezident La Ligy uviedol: "Zhromaždenie schválilo možnosť aktivácie finančných pák a Barcelona ich teraz musí aktivovať, aby získala zdroje. Zdá sa, že to môže urobiť vďaka predaju televíznych práv a BLM. Barcelona pozná čísla a ak páky vytvoria túto schopnosť, môže dôjsť k týmto prestupom a k niekoľkým ďalším."

Prezident La Ligy vysvetlil, prečo v súvislosti s Barcelonou používa iný tón vo vyjadrovaní: "Môj odkaz sa v súvislosti s Barcelonou nezmenil. V momente, keď nemala nič aktivované, nemohla uskutočňovať prestupy. Keď aktivujú finančné páky, budú môcť získavať hráčov. Barcelone želám, aby mala aj 10 000 finančných pák, aktivovala ich a podpísala najlepších hráčov, akých môže. Barcelona teraz podnikla určité kroky. Chýba súťaživosť. Keď to urobí, bude mať možnosť získavať hráčov."

Tebas v každom prípade zdôrazňuje, že pre neznalosť konkrétnych detailov v zmluve nemôže hovoriť so 100%tnou istotou a odvoláva sa na slová vedenia Blaugranas: "Viceprezident Romeu povedal, že dostali veľmi dobré ponuky. Dúfam, že tieto návrhy sa stanú konkrétnymi, čo by znamenalo, že budú môcť získať takých hráčov, akých chcú. Neviem však, či to budú môcť urobiť, pretože neviem, za koľko predajú aktíva, ktoré boli schválené na zhromaždení socios compromisarios," vysvetlil.

Tebas využil túto príležitosť, aby opäť tvrdo kritizoval prezidenta PSG Nassera Al-Khelaïfiho: "Myslím si, že keď hovorí, že ma nepozná, berie tabletky, aby mohol klamať. Hovorí to, aby sa ma pokúsil zdiskreditovať, ale na udalostiach UEFA sedí vedľa mňa. Povedal som mu jasne: keď niekto zarába veľa peňazí alebo má veľa peňazí, ale nemá kultúru ich spravovaní, označuje sa za zbohatlíka. Takýto človek si myslí, že pre neho neplatia pravidlá. V prípade PSG je všetko absurdné."

Prezident La Ligy nezabudol kritizovať iniciatívu Superligy: "Európska rada, Európsky parlament a Európska komisia už prijali jednu líniu, ako by mala vyzerať organizácia futbalu v Európe a absolútne sa to nezhoduje s tým, čo definujú tieto tri klube v Superlige."

Tebas okrem toho odpovedal na otázku týkajúcu sa jeho konfliktu z prezidentom RFEF: "Toto nie je vojna Rubiales - Tebas. Nemôžeme byť v rovnakej vzdialenosti medzi dobrom a zlom. Stali sme sa obeťou nahrávok a detektívi sledovali aj ministrov a riaditeľov odborov... A to všetko za peniaze futbalu, peniaze RFEF. Druhá strana neodôvodnila 260 miliónov eur, narazili na to audítori..."

zdroj: Cadena SER sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-06-24 10:03:16
Nemam rad Tebasa, ale o tom Nassersi to povedal dobre...