Ariedo Braida poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo, v ktorom sa vyjadril k prestupovému obdobiu. Stojí za zmienku, že slávny Talian spolupracoval s Barcelonou v rokoch 2015-2019.

Cítite v Cremonense ten rešpekt, ktorého sa vám nedostalo počas pôsobenia v Barcelone?

"Vo futbale sa stáva, že nie všetci sa k vám správajú s rešpektom. Mám svoj príbeh a niektorí len hovoria a hovoria. Treba menej hovoriť. Počíta sa to, čo ste dosiahli."

Cítite po pobyte v Barcelone trpkú príchuť?

"Som romantik. Mám v sebe veľa vášne a milujem futbal. Ak túto vášeň nemáte na jednom mieste, máte ju na druhom."

Mali ste nejaké ponuky alebo zostanete v klube?

"Zostanem, pretože som to sľúbil. Bol tam záujem iných tímov, ale majiteľ Cremonense mi v dôležitom momente veril a chcem sa odvďačiť."

Kontaktovala vás Barcelona v súvislosti s niektorými hráčmi?

"Nie. Máme malé mužstvo. Serie A je náročná a my nemáme veľké možnosti. Musíme sa spoliehať na kreativitu a odhodlanie."

Prestupový trh je náročný.

"Áno, a najmä teraz. Kluby v Anglicku dostávajú veľké peniaze z televíznych práv, 4x viac ako v Taliansku či v Španielsku. Konkurovať im z finančného hľadiska je ťažké."

Kluby sú navyše podporované štátmi.

"Také ako PSG či iné mužstvá, ktoré podporujú veľké spoločnosti zo Saudskej Arábie či USA. V Taliansku je veľa klubov, ktoré vlastnia Američania."

Je vyplatenie 100 miliónov eur za Erlinga Hålanda priveľa?

"Je to skvelý futbalista. Keď som pracoval v Barcelone, sledovali sme ho, ako hrá v reprezentácii Nórska do 21 rokov. Takí hráči sa mi páčia, ale Barcelona uviedla, že nepasuje do jej profilu. City má veľmi veľa peňazí, ročne vynakladá desiatky miliónov eur na jednotlivých hráčov."

A Liverpool minul rovnako veľa na Darwina Sáncheza.

"Sú to obrovské čiastky."

A čo si myslíte o tom, že Mbappé zostal v PSG?

"Neprekvapuje ma to."

Myslíte si, že Lewandowski prestúpi do Barcelony?

"Je to skvelý futbalista, ale jeho kariéra sa blíži ku koncu. Barcelona potrebuje hráča na tejto úrovni, ale možno mladšieho. Poliak je pre Bayern dôležitým hráčom. Bude to komplikovaná operácia."

Na druhej strane môže Frenkie de Jong opustiť klub.

"Je to skvelý hráč na najvyššej úrovni. Ja by som ho nepredával."

A kúpili by ste Koulibalyho?

"Môže odísť z Neapola. Zmluvu mu ponúkli dvakrát s nižším platom, preto chápem, že chce zmeniť tím. Je to skvelý stopér, nielen silný, ale má aj skvelé schopnosti."

A Koundé?

"Tiež je veľmi dobrý."

Prečo sa Pjanićovi v Barcelone nedarilo?

"Technicky je veľmi dobrý, ale chýbala mu fyzická zdatnosť."

Ste človek, ktorý veľmi bráni akadémiu Barcelony.

"Áno, pretože Barcelona má doma hráčov s veľkým potenciálom. Len málokto z nich má však šancu dostať sa do prvého tímu. Napríklad Collado, ktorý je veľmi dobrý a môže dokázať svoju hodnotu v La Lige. Je to jeden z hráčov, ktorí môžu do Barcelony vniesť veľa."

Zasiahol Barcelonu odchod Messiho?

"Myslel som si, že Leo zostane v klube do konca kariéry. Je výnimočný. Poradil som jeho otcovi a bratovi, že by mali zostať. Messi je Barcelona."

Vráti sa Barcelona pod Xaviho vedením späť na vrchol?

"Potrebuje čas, aby implementoval svoju ideu. Je to tréner odtiaľto a určite bude úspešný."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-06-26 09:50:43
FDJ musí zostať, ak nie tak pod 100 by som ho nepustil. Viem že teraz nemá takú hodnotu ale do budúcna ju budem mať a nepríde za tie peniaze nikto kto za tie peniaze bol hoden
2022-06-26 11:14:58
Keď ho predáme ešte viac sa zvýrazní barcelonsky herný model ktorý nás privedie do záhuby. Máme šancu ísť iným smerom ako doteraz, mame v zálohe na to hráčov, predaj de jonga bude jasným znamením že radovať sa z titulov len tak nebudeme. Ved kto už len preda svojho najlepšieho hráča?