Andres Christensen v podstate čaká už len na to, kedy FC Barcelona oficiálne potvrdí jeho prestup na Camp Nou. 26-ročný stopér sa včera rozlúčil s fanúšikmi Chelsea prostredníctvom sociálnych sietí. Na Stamford Bridge prestúpil v sezóne 2012/2013, keď mal ešte len 16 rokov.

"Ďakujem za všetko. Vo veku 16 rokov som musel urobiť ťažké rozhodnutie opustiť Dánsko. Pre mňa bola len jedna možnosť a tou bola Chelsea. Od momentu príchodu som sa cítil ako doma, som vďačný Jimovi Fraserovi a Neilovi Bathovi, ktorí ma okamžite prijali ako súčasť svojej rodiny. Niektoré z mojich najpyšnejších momentov v klube boli, keď sme vyhrali FA Youth Cup a UEFA Youth League. Bola to výnimočná partia mladých futbalistov a som hrdý na to, že som ich mal ako spoluhráčov.

Najpyšnejší moment pre mňa ako hráča a mužstvo, prišiel uplynulý rok, keď sme v Porte pozdvihli trofej Ligy Majstrov. V Chelsea som bol mladým chlapcom so všetkými nádejami a obavami, ktoré hráči mávajú na začiatku svojej kariéry a som vďačný celému klubu za to, že som si splnil môj sen. Po neuveriteľných desiatich rokoch strávených v tomto klube som cítil, že je ten správny čas na nový začiatok pre mňa a moju rodinu. Posledných pár mesiacov bolo psychicky ťažkých, pretože odísť z tohto klubu a od týchto fanúšikov nebolo ľahké rozhodnutie."

Novinári očakávajú, že Barcelona predstaví Christensena ako svoju novú posilu už v priebehu tohto týždňa.

zdroj: marca.com
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
2022-06-28 17:15:00
A ja dufam,ze si to Barca este rozmysli...
2022-06-28 19:56:40
Dúfam že všetkým neprajníkom zavrieš ústa ako Luuk De Jong a dávnejšie Paulinho.