FC Barcelona oficiálne potvrdila aktiváciu časti prvej finančnej páky - predala 10% televíznych práv na La Ligu spoločnosti Sixth Street.

Klub informuje, že Sixth Street investuje na začiatkom 207,5 milióna eur a výmenou za to dostane zisk z 10% televíznych práv počas 25 rokov. Barcelona vďaka tejto operácii zaznamená kapitálový zisk vo výške 267 miliónov eur. Transakciu bolo možné uskutočniť po tom, čo bola schválená na zhromaždení socios compromisarios.

"Aktivujeme finančnú páku a našu trpezlivú a efektívnu stratégiu na posilnenie finančnej základne klubu. Sixth Street rozhodne podporuje futbal, je to investor so skúsenosťami zo sveta športu a globálnych médií. Ako partner nám poskytne dôležité znalosti a zdroje a zároveň nám umožní nezávisle riadiť naše operácie," uviedol Joan Laporta.

"Veríme v stratégiu Joana Laportu a FC Barcelona. Sme hrdí, že jeden z najoceňovanejších futbalových klubov si nás vybral ako partnera a poskytovateľa kapitálových riešení. Náš tím dúfa, že vytvorí dlhodobé partnerstvo poskytnutím flexibilného kapitálu a rozsiahlych skúseností v športovom sektore na podporu Barcelony pri posilňovaní jej organizácie a dosahovaní strategických cieľov riešení," komentoval spoluprácu spoluzakladateľ Sixth Street Alan Waxman.

zdroj: fcb
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-06-30 14:43:03
Super! Konečne niečo.
2022-06-30 14:55:27
To je ta tajna velmi dobra sprava, ktoru avizoval G. Romero alebo sa to tyka nejakeho prestupu? Dufam, ze prestup ?