Bývalý prezident FC Barcelona Sandro Rosell poskytol rozhovor pre Catalunya Radio. Rosell priznal, že počas posledných prezidentských volieb podporoval Joana Laportu a prezradil svoje plány do budúcnosti.

Leo Messi

"Messi bol vždy najlepším futbalistom v histórii, nielen v Barcelone. Štatistiky dokazujú, že zlepšiť Messiho výsledky nie je možné. Barcelona je však naďalej väčšia ako Messi. V Barcelone sa každý deň udeje nejaká bomba. Futbalový svet vzbudzuje viac pozornosti, než by sa patrilo."

Joan Laporta

"Každý má svoj vlastný štýl. S Joanom máme jedinečný vzťah, ktorému rozumie len ja a on. Stretli sme sa na večeri pred voľbami a po nich som bol v jeho kancelárii. Podporoval som ho a hovoril som, že vyhrá voľby."

Bartomeu

"Barto viedol klub svojim vlastným spôsobom, snažil sa zvýšiť príjmy. Takmer ich zdvojnásobil. Každý má svoj spôsob riadenia. Keby nebolo pandémie, nič by sa nestalo. Kontrakty, ktoré ponúkal, boli dosť vysoké. Ja by som takto neriskoval."

Barçagate

"Bolo to prehnané a zle vysvetlené. Ako Barto, tak aj ja sme boli slabí v komunikácii a stratili sme spoločný príbeh. Nie je to tak, ako sa hovorí. Ja kritizujem len to, ako sa viedli platy, nič viac."

Starosta Barcelony

"Spolu so skupinou obyvateľov Barcelony vážne uvažujeme o účasti vo voľbách. Sú to ľudia s vášňou pre mesto. Chceme, aby sa Barcelona opäť stala najlepším mestom na svete. Ešte sme sa nerozhodli, či oznámime kandidatúru. Ja osobne mám určitý problém, pretože moja mama mi to nechce dovoliť. Doma po celý čas vládne ona. Znepokojujú ju mediálne útoky aj tie súdne. Keď ste na očiach verejnosti, vznikajú rôzne záujmy a žiarlivosť. Ona chce chrániť rodinu. Bude ťažké ju presvedčiť, ale mám na to celé leto."

Väzenie

"Neviem, čo robilo moje meno na zozname štátnych inštitúcií. Počas pôsobenia vo funkcii prezidenta som sa podieľal na demokratickom živote Katalánska a urobil som tri veci na základe zdravého rozumu. Prechod „via catalana“ cez objekty klubu, prenájom štadióna na „Concert de la Llibertat“ a umiestnenie štyroch pruhov na dres Barcelony. Niekomu sa to nepáčilo a začali na mňa útočiť. Som v kontakte s právnikmi komisára Villareja, aby sme sa dostali k podstate veci a nastolili spravodlivosť."

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-07-06 08:56:00
Zaujimavy clanok ?
2022-07-06 09:12:22
"Barcelona je však naďalej väčšia ako Messi." Nadalej placte ak sa preda frenkie.