Mateu Alemany, riaditeľ pre futbal v Barcelone, bol prítomný na dnešnej tlačovej konferencii spolu s Franckom Kessiém a Joanom Laportom. Aj Alemany sa vyjadril k niektorým záležitostiam v klube.

[Ruth Vila, Catalunya Radio] Čo Xavi žiadal z hľadiska posilnenia záložnej formácie?

"Nešlo o záložníkov, ale o koncepciu. Nový hráč musí zapadnúť do vízie trénera, toho, čo tréner potrebuje. Xavi veľmi tvrdo tlačil na Francka. Počúvli sme ho a som presvedčený, že je spokojný."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Veľa sa hovorí o platovom strope. Ste schopní zaregistrovať Christensena a Kessiého už teraz? Alebo z tohto dôvodu odďaľujete predĺženie zmluvy s Gavim?

"Viete, ako funguje fair play. Máme pravidlo 1:4, takže ak chceme registrovať, musíme znížiť naše výdavky. Keď aktivujeme druhú finančnú páku, budeme to mať jednoduchšie a všetko bude prebiehať rýchlejšie. Už v prechádzajúcej sezóne sme museli trochu počkať. Dúfam, že sa vrátime k pravidlu 1:1, to nám uľahčí prácu na prestupovom trhu. Pracujeme na znížení výdavkov na platy a tiež na predaji hráčov. Čo sa týka Gaviho, nemám žiadne novinky, ale dosiahli sme predbežnú dohodu, skôr či neskôr sa dohodneme. Pokiaľ Gavi nedovŕši 18 rokov, nemôže podpísať zmluvu na dlhšie obdobie ako 3 roky. Počkáme na narodeniny, dovtedy dohodneme drobné, nepodstatné detaily. Predbežnú dohodu, teda to najdôležitejšie, už máme. Ak vyriešime detaily, Gavi určite zostane."

"Nebudem hovoriť o menách, ale máme veľa kontraktov, ktoré prekračujú trhové sumy. Musíme to zmeniť. Keď sme sem prišli, týkalo sa to mnohých hráčov, 11-12. Odišli Coutinho a Griezmann, pracujeme ďalej. V krátkodobom horizonte musíme nájsť rovnováhu. Nie je to jednoduché, vyžaduje si to ťažké rozhodnutia."

[Alex Pintanel, Gol] Nemôžete registrovať hráčov - má to vplyv na kvalitu počas priateľských zápasov?

"Nie, budú môcť hrať. Rovnako chceme, aby 12. augusta mohli začať ligovú sezónu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-07-06 19:59:06
Naťahuje sa to ako sopeľ ....sorry za prirovnanie, ale ....
2022-07-06 20:36:10
Tie drobnosti budú asi tie "problémové" šnúrky, treba ich aspoň robiť kratšie, keď ich tam Gavi chce mať rozviazané :D