Barcelona posilnila krídla prvého tímu, ale katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Xavi má k dispozícii ešte jednu zaujímavú alternatívu.

Ide o Fabia Blanca, ktorý trávi predsezónu s prvým tímom. 18-ročný mladík prestúpil do Barcelony len v januári z Eintrachtu Frankfurt. Za rezervu odohral 13 zápasov a strelil 4 góly. Barcelona ho chcela podpísať už skôr, no nemecký klub ju predbehol. Blanco však v Nemecku nedostal šancu v prvom tíme a tak rýchlo zmenil zamestnávateľa. Má veľký potenciál, aby mohol pomôcť aj prvému tímu Blaugranas a v budúcnosti si v tíme vybojoval svoje miesto. Jeho rozvoj pred časom pochválil aj Xavi Hernández.

Mladík vyrastal v akadémii Almeríe a Valencie a teraz má ideálnu príležitosť, aby sa trénerovi ukázal v plnej forme. Xavi má v súčasnosti dostatok krídelníkov a mužstvo s aktuálnym herným systémom potrebuje na krídlach rýchlosť, dribling a dobrú strelu - tieto atribúty má aj Blanco. Mladík si popri tvrdej práci na tréningoch užíva aj aktuálne obdobie predsezóny s prvým tímom, čo potvrdil aj na sociálnych sieťach, kde zverejnil spoločnú fotografiu s Pedrim.

Blanco pre Xaviho predstavuje cennú alternatívu a v nadchádzajúcej sezóne by mohol byť pre trénera ďalšou možnosťou v ofenzíve a medzičasom by mohol pravidelne hrávať za Barça Atlétic. Či nakoniec dostane šancu, to vo veľkej miere závisí od neho samotného, no určite aj od konečného zostavenia kádra prvého tímu. Napríklad Ez Abde je ako starší hráč v hierarchii zatiaľ pred Blancom. Katalánsky denník Mundo Deportivo na druhej strane nevylučuje, že Barcelona by mohla Blanca nakoniec predať, aby zarobila. Záujem má Almería a niekoľko európskych klubov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
tunno Premium
2022-07-13 15:32:11
Z Bcka sa mi pozdava najviac, nepredaval by som ho. Hostovacka aspon o ligu vyssie by bola dobrym riesenim.