Nová posila FC Barcelona absolvovala svoju prvú tlačovú konferenciu v drese FC Barcelona. Dán na tlačovke pred zápasom proti Interu Miami porozprával aj o svojich prvých dojmoch v drese Blaugranas.

Ako sa tešíš na novú sezónu v novom klube?

"Bol to veľmi dobrý týždeň s množstvom nových vecí. Zajtrajší zápas bude pre mňa ďalším krokom v nadväzovaní vzťahov s tímom. Neviem sa už dočkať. V tíme máme niekoľko nových hráčov. Najlepšie sa človek učí vtedy, keď hrá zápasy. Situácie počas zápasov, to je niečo úplne iné ako tréningy."

Už vieš, čo od teba bude vyžadovať tréner?

"Individuálne ešte nie. Určité veci si robím po svojom, ale viem, že niektoré herné prvky je potrebné robiť inak. Musím sledovať hru a učiť sa od spoluhráčov."

Ako ti ide adaptácia v tíme? Čo si myslíš o prestupe Lewandowskeho?

"Bolo to celkom jednoduché. Mužstvo odvádza skvelú prácu, aby sme sa cítili dobre. Lewandowski má veľkú kvalitu, vyhral veľa trofejí, má mentalitu, akú potrebujeme. Nemusím hovoriť o tom, aké má schopnosti. Mám radosť, že je s nami, pretože nás môže motivovať a podeliť sa o svoje skúsenosti."

Poznáš tím Interu Miami?

"Ako skutočný futbalový fanúšik by som chcel sledovať každý jeden zápas, ale realitou je, že nočné zápasy sa veľmi ťažko sledujú. Myslím si, že tak ako hovoril Sergio, mali by sme túto súťaž sledovať. Hovoril som o tom s Christianom Pulisicom. Hovoril o tom, ako sa rozvíja futbal v Amerike. Dnes si otvorený tréning prišlo pozrieť 10 tisíc fanúšikov."

Poznáš nejakých hráčov, ktorí pôsobia v MLS?

"Poznám niektorých hráčov, ktorí hrali v Premier League, ako napríklad Gonzala Higuína z jeho pôsobenia v Chelsea. Poznám aj iných hráčov, ale nesledujem MLS, takže je pre mňa ťažké opísať štýl rôznych klubov. O Interi Miami sme počuli v Londýne vďaka Beckhamovi. Je to aj efekt rozvoja tohto športu a zvoleného smerovania. Mám radosť, že som tu. Neviem sa dočkať zápasu, aj keď je to náročné kvôli vysokej vlhkosti."

zdroj: BarçaTV
foto: sport.es

Diskusia

1 komentár
2022-07-19 06:35:11
no andrejko nie si jediny kto sa nevie dockat ?