Pierre-Emerick Aubameyang sa rovnako ako jeho spoluhráči teší z prestupu Roberta Lewandowského na Camp Nou. Útočník poskytol krátky rozhovor pre ESPN, v ktorom spomenul, že s Poliakom si zahral už v Borussii Dortmund v sezóne 2013/2014.

"Teraz máme väčšie skúsenosti a môžeme hrať lepšie ako v minulosti. Som presvedčený, že obaja zo seba dáme všetko, aby sme prelomili štatistiky, ktoré sme zaznamenali v Dortmunde," povedal útočník, ktorý sa spolu s Lewandowskim počas tých desiatich rokov naďalej futbalovo rozvíjal. Vtedy spoločne nastrieľali 44 gólov. Zároveň dodal, že bol veľmi šťastný, keď sa prestup Lewandowskeho nakoniec potvrdil.

Aubameyang je presvedčený, že Lewandowski bude v Barcelone úspešný a mužstvo "bude bojovať o trofeje vzhľadom na všetkých skvelých útočníkov, ktorých má."

"Kvalita Lewyho je skutočné šialenstvo. Vždy sa teším, keď hrám spolu s ním," zdôraznil útočník, ktorý pravdepodobne bude bojovať o miesto v zostave práve s Lewandowskim. Auba je názoru, že Barcelona má motiváciu bojovať o všetky trofeje, ale v súčasnosti sa sústredí na prítomnosť a zápas proti Realu Madrid, ktorému dokázal streliť 7 gólov v 7 zápasoch.

Aubameayng je s Xavim veľmi spokojný: "Bol jedným z najlepších hráčov na svete, ale ako tréner má taktiež dobrú víziu. Chce, aby Barcelona kontrolovala loptu a vždy pozerala vpred. Máme dostatočnú motiváciu bojovať o trofeje. Budujeme úžasné mužstvo," povedal.

Nakoniec sa vyjadril k El Clásicu: "Keď hráme proti Realu, deje sa niečo výnimočné. Dúfam, že tak to bude aj naďalej. Čeliť tomuto tímu je vždy emotívne, ste mimoriadne motivovaní," dodal.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-07-23 22:33:09
Jsem zvědav jak to bude Xavi řešit...jejich rotaci....Myslím ze to dopadne tak, že se Auba na hřiště moc nepodiva. Idealka by bylo Lewa 3 góly, střídání 70 minuta, Auba 2 góly ?