Ľavý obranca komentoval nedávno skončené El Clásico v Las Vegas. Jordi Alba okrem iného uviedol, že je spokojný s konkurenciou v tíme.

Konkurencia

"Vždy bola otvorená. Je normálne, že Barcelona chce mať najlepších hráčov a hľadá hráča aj na moju pozíciu. Myslím si, že stojí za to pozrieť sa na tých, ktorých máme. Balde je veľmi mladý a talentovaný. Ale rozhodne klub, toto je len môj názor."

Individuálne ciele do novej sezóny

"Vždy zo seba dávam všetko. Chcem mať dobré výsledky ako v obrane, tak aj v útoku. Chcem zostať na najvyššej úrovni čo najdlhšie. Tento rok bude výnimočný, pretože v jeho priebehu sa konajú Majstrovstvá sveta. Ešte príde čas na to, aby sme na to mysleli. Ak budem hrať dobre v klube, budem mať šancu vycestovať do Kataru. Nesmiete stratiť koncentráciu, pretože iný hráč to môže v každej chvíli využiť a zaujať vaše miesto v zostave."

Turné v USA

"Vidím tu množstvo fanúšikov Barcelony. Vždy, keď sem prídeme, domáci nás vítajú s radosťou, myslím si, že fanúšikovia sa dnes dobre bavili. Je to len prípravný zápas, ale Clásico dokonca aj v takejto forme vzbudzuje veľký záujem."

Posily

"Klub uskutočnil niekoľko transferov a prestupové obdobie pokračuje. Káder je silnejší a chceme to dokazovať zo zápasu na zápas."

Robert Lewandowski

"Je pre mňa cťou hrať v jednom tíme s niekým takejto kvality. Určite nám dá veľa, v Bayerne robil veľké veci. Je vidieť, že má obrovské ambície a túžbu, výborne zapadol do šatne. Chceme sa od neho učiť a pomôcť mu adaptovať sa na našu hru."

Clásico v Las Vegas

"Zápasy proti Realu Madrid sú pre nás vždy výnimočné. Na tribúnach boli desaťtisíce fanúšikov, hrať pred takýmto publikom je radosť. Atmosféra bola veľmi dobrá."

Motivácia

"Myslím si, že som vždy mal konkurenciu. V mužstve bol v poslednom čase len jeden ľavý obranca, ale na tejto pozícii mohol hrať aj Sergiño Dest. Motivuje ma hrať za najlepší klub na svete. Každý deň sa prebúdzam s myšlienkou, že mám veľmi veľké šťastie. Chcem sa odvďačiť asistenciami, lepšími štatistikami, titulmi. Je tu skvelá atmosféra a vďaka ľuďom v šatni som šťastný. Myslím si, že ideme po dobrej ceste."

Piskot na Piquého

"Neviem, odkiaľ sa to vzalo. Ale myslím si, že jeho to veľmi netrápi, necíti žiadny tlak. Práve naopak, piskot ho motivuje. Je to tak už dlho, v noci ho to určite nebudí zo sna."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-07-24 09:55:43
Ten piskot v Madride mi je jasny,ale v Las Vegas??
Čo im vykupil kasina?