Thibaut Courtois poskytol rozhovor pre klubovú televíziu po El Clásicu, v ktorom Real Madrid prehral 0:1.

Hodnotenie zápasu

"Samozrejme, nemožno vyvodiť veľa záverov. Niektorí hráči trénovali len jeden týždeň, iní zas dva... Pre nás je najdôležitejšie, aby sme sa dostali do rytmu, aby sme začali prípravy s dobrou intenzitou. V predchádzajúcich rokoch sme to nemohli urobiť. Ale na prvý zápas to bolo dobré. Nestrelili sme len gól, hoci sme trafili žrď a súper strelil pekný gól."

Výsledok

"Na výsledkoch v predsezóne nezáleží. Spomínam si na prehru 3:7 v derby s Atléticom a potom sme ho dvakrát porazili a získali titul. Výsledky teraz nehovoria veľa. Samozrejme, že by sme pred fanúšikmi v Spojených štátoch radšej vyhrali, ale je to prvý zápas a musíme chytiť rytmus. Táto prehra sa nám nepáči, ale ani ju nemusíme brať dramaticky."

Rozhodujúce zákroky

"V koncovke bol zápas viac bláznivý a musel som zasahovať, najmä pri situácii s Dembélém. Po tom, čo som urobil, sa na mňa žartovne nahneval (smiech). Cítim sa veľmi dobre. Nevycestoval som na zraz reprezentácie Belgicka, aby som si poriadne doliečil pubalgiu. V lete som tvrdo pracoval a som spokojný, že som v prvom zápase mohol ukázať dobrú úroveň."

Absencia Benzemu a šance na trofeje

"Vyhrali sme La Ligu a Ligu Majstrov ako tím, sme na tom rovnako, hoci samozrejme, bez Karima nám chýbajú góly alebo vytváranie väčšieho nebezpečenstva. Netreba však robiť príliš ďalekosiahle závery. Musíme byť pripravení na Superpohár. Góly padnú zásluhou Rodryga, Viniciusa a Asensia. Benzema je najlepšia deviatka na svete, samozrejme, že nám chýba."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

6 komentáre
2022-07-24 14:03:22
Na výsledku v El Clasicu vždycky chlapče záleží… A stejne tak každá prohra naštve, což je vás pripad. A buďte rádi ze jen 0:1…
2022-07-24 14:21:57
Je to jen příprava ale taky s nim nesouhlasím. Naopak nám to jen pomůže a zvedne nás to protože s Realem je to vždycky důležitý.