Tréner FC Barcelona Xavi Hernández zhodnotil remízu Barcelony s Juventusom na tlačovke po zápase. Spokojný bol nielen s výkonom Dembélého, ale aj Pjanića.

Ako hodnotíš zápas?

"Išlo nám to ťažšie, než v poslednom zápase. Pripísal by som to nedostatku rytmu, ovplyvnila nás horúčava a suchý trávnik. V prvom polčase sme nedokázali dominovať v hre a trochu sme trpeli, no v druhom polčase sme boli lepší. Sme v predsezóne a vždy je čo zlepšovať, no dojmy sú dobré a som veľmi spokojný. Mladí hráči bojujú naplno, existuje konkurencia. Bolo vidieť zaujímavé veci, ale dopustili sme sa priveľa zbytočných strát. Myslím si však, že sme na dobrej ceste."

Ako hodnotíš výkon Dembélého?

"Dnes ukázal, čoho je schopný. Je výnimočný a takých ako on nie je veľa. Pri našom spôsobe hry nám dáva veľa. Musí robiť rozdiel, pretože nie všetci sú schopní to urobiť, a on je. Od novembra je angažovaný a to poukazuje, prečo som tak tlačil na to, aby zostal. Som s ním veľmi spokojný, ale musí podávať vyrovnané výkony, strieľať viac gólov, viac asistovať, čo zlepšil už v uplynulej sezóne."

Si spokojný s Pjanićom?

"Veľmi sa mi páčil. Zbiehal si po loptu a výborne dokázal nachádzať centrálnych záložníkov. Má jedinečnú víziu hry. Vždy pozerá dopredu, výborne dokáže nájsť deviatku, má mimoriadne technické schopnosti. Je to úžasný futbalista a dnes odohral veľmi dobrý zápas. Uvidíme do konca prestupového obdobia, ako bude vyzerať jeho situácia."

Aj s Lewandowskim?

"Podal veľmi dobrý výkon, je veľmi inteligentný a mal veľmi blízko ku gólu. Má veľmi blízko k tomu, aby strelil prvý gól a tvrdo pracuje. Musíme viac hľadať Lewandowskeho. Keď na nás útočia vysokým presingom, musíme ho častejšie hľadať, aby sa udržal pri lopte a aby sme sa mohli usadiť na polovici súpera, čo je našim cieľom. Veľmi nám pomôže."

Sergiño Dest

"Bol dobrý. Je rýchly a dobre bráni. Na súperovej polovici veľmi riskujeme a on si vie veľmi dobre poradiť s diagonálnymi prihrávkami za chrbát našich obrancov. Je to veľmi talentovaný a mladý futbalista, dôležitý projekt do budúcnosti."

Prečo bol Sergi Roberto vystriedaný v prvom polčase?

"Striedanie bolo dohodnuté, mal odohrať pol hodinu. Musíme sa vyhnúť riziku a adekvátne riadiť záťaž hráča."

Aké máš dojmy z amerického turné?

"Dojmy sú dobré. Myslím si, že mužstvo sa rozvíja. Hráči dobre pochopili to, o čom hovoríme od novembra. Tréningy sú veľmi intenzívne a dobré aj napriek nepriaznivým podmienkam, ktoré súvisia s horúčavami. Dojmy však neznamenajú nič, pretože je to predsezóna, ale mužstvo hrá dobre a je tam nádej."

Hra

"Na trávniku sa snažíme, aby sme boli vždy v presile. Hovoríme o hľadaní voľného hráča. Ukazovaní sa do hry, podpore, nabiehaní do voľného priestoru, zautomatizovaní pohybov. Videli sme veľmi zaujímavé veci. Dôležité je, že noví sa chytajú nášho konceptu, pretože prichádzajú z iných klubov a od iných trénerov."

Najlepší útok v Európe a euforická nálada

"Z emocionálneho hľadiska musíme byť v rovnováhe. Sme na dobrej ceste, ale k tomu, aby sme mohli prepadnúť do eufórie, máme ešte ďaleko. Rovnaké je to s myslením, že budeme ľahko vyhrávať. Musíme byť pokorní."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-07-27 07:18:12
Dúfam, že Fati bol striedaný z rovnakého dôvodu.
2022-07-27 09:01:42
Ak Pjaničovi vydrží zdravie, tak Barca môže hrať o titul v LM aj túto sezónu