Včerajší zápas proti Juventusu bol štvrtým prípravným zápasom Blaugranas v tejto predsezóne a tretím na americkej pôde. A po tretíkrát v rade sme boli svedkami toho, ako Frenkie de Jong zasiahol do stretnutia z lavičky na poste stopéra.

Holanďan v poslednej dobe neprežíva práve najlepšie chvíle. Už týždne sa hovorí o jeho možnom prestupe do Manchestru United, na záložník odmieta prestup z Camp Nou. Alternatívou je teda jeho zotrvanie v klube, ale pod podmienkou rázneho zníženia platu, čo však takisto odmieta a drvivá väčšina futbalovej verejnosti ho v tomto rozhodnutí podporuje. Špekulácie novinárov uvádzali, že De Jong nevycestuje ani na turné v USA, no to sa nepotvrdilo a dokonca pravidelne aj hráva. Nie však na svojej prirodzenej pozícii.

Xavi sa osobne porozprával s Frenkiem aj počas prestávky v priebehu zápasu proti Juventusu a poradil mu, ako hrať v strede obrany. Katalánci zatiaľ čakajú na prestupy Koundého a Azpilicuetu, Piquého zdravotný stav vyvoláva otázniky a vyzerá to tak, že najslabšie obsadenou formáciou je práve obrana. Christensen a García odohrali prvý polčas, Piqué a Frenkie de Jong ten druhý.

Sport poukázal na to, že prvé akcie Holanďana neboli najlepšie. Krátko po polčasovej prestávke Barcelona inkasovala gól a Frenkie bol jedným z hráčov, ktorí v priebehu akcie urobili chybu. De Jong onedlho na to v nebezpečnej situácii stratil loptu, čo vyústilo do dobrej šance Juventusu, ale Iñaki Peña zachránil. Keď sa po jeho boku v 60. minúte objavil Piqué, zlepšil sa aj výkon Holanďana, hral sebavedomejšie a dobre vyvážal loptu.

Netreba však zabúdať na to, že De Jong sa aj v Ajaxe neraz objavil na poste stopéra, pretože je to všestranný futbalista a dobre a isto vyváža loptu. Je však zvláštne, že Xavi ho zrazu vôbec nevyužíva v zálohe.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-07-27 13:56:20
Nechápu, měl hrát na DM a ne furt ho dávat do CB začíná mě to stvat, Xavi z něho neudělá druhého Mascherana
2022-07-27 14:25:02
Co si zatiaľ myslíte o kessie... V zálohe na to ze tu je pár dní tak hra celkom dobre... Podľa mňa o nič horšie ako fdj.... Čiže by bola možno otázka ci by mal fdj miesto v zálohe.... Gavi pedri sú u mňa top a ďalej kessie a ešte aj busi a ak budú točiť aj nica tak ak pri kvalitách fdj by možno. Oc nehrával