Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie po výhre 2:0 nad New York Red Bulls, na ktorej odpovedal na otázky novinárov. Xavi priznal, že nevie, či Frenkie de Jong nakoniec zostane v klube.

Turné

"Som s ním spokojný. Pracovali sme veľmi tvrdo a prezentovali sme sa dobre. Mali sme trochu problémy kvôli horúčavám, aj dnešný zápas bol náročný, ale vďaka tomu sme si mohli overiť rôzne scenáre. Som spokojný, počas týchto dvoch týždňov sme trénovali, pripravovali sa a súperili pred sezónou."

Taktika

"V tomto zápase bolo veľa rotácie a pokusov o nové riešenia, jedným z nich bolo nasadiť Nica Gonzáleza do stredu zálohy, preto Frenkie de Jong hral v zálohe. Mám veľkú radosť, že mám toľkých hráčov, ktorí vedia hrať na rôznych postoch, vďaka tomu mám komfort v práci."

Odchody z klubu

"Väčšina hráčov už vie, či s nimi budeme počítať alebo nie. Sú prípady hráčov, ktorí sú na prestupovom zozname a uvidíme, čo sa stane. Pre mňa je dôležité, že Barcelona má široký káder, pretože pred rokom v novembri, keď som sem prišiel, to tak nebolo. Hrá 11 hráčov, máme k dispozícii 5 striedaní a hráme každé 3 dni. Potrebujem široký káder."

Frenkie de Jong

"V súčasnosti neviem, či zostane. Zostáva ešte veľa času do uzatvorenia prestupového obdobia. V tejto chvíli je hráčom Barcelony rovnako ako iní hráči v kádri. Nasadiť ho na post stopéra nie je signál, že chcem, aby odišiel. Nepotrebujem robiť niečo také, dokážem sa porozprávať s hráčmi tvárou v tvár."

Lewandowski

"Na tréningoch mu padá lopta do siete, dnes nie. Je normálne, že si chce otvoriť strelecký účet, že cíti frustráciu. Rovnaké to bolo aj v prípade Luisa Suareza či Ferrana Torresa. Určite strelí množstvo gólov. Okrem toho dá tímu veľmi veľa v iných aspektoch."

Dembélé

"Neviem, čo viac mám povedať. Jeho hru mám veľmi rád. Dokáže robiť rozdiel, strieľať góly, je fantastický. Preto bol najlepším asistentom v La Lige odkedy som prišiel do klubu."

Atmosféra v USA

"Bola veľmi dobrá. Fanúšikovia ukázali, že Barcelona je svetová značka. Škoda, že bolo tak horúco a museli sme rušiť tréningy. Vo všeobecnosti som však s turné spokojný."

Transfery do klubu

"Neviem, či ešte nejaké budú. Všetko záleží od finančného fair play. Je to ekonomická otázka. Ale ak sa podarí ešte niekoho podpísať, o to lepšie."

Stopérska dvojica Christensen-García

"Chcem, aby moji stopéri dobre vyvážali loptu. A tí dvaja to robia. Araujo môže byť dobrou možnosťou na kraj obrany."

Optimizmus

"Pri pohľade na mojich hráčov ho mám. Všetci sa intenzívne zapájajú do práce na tréningoch."

Priebeh zápasu

"Stretnutie bolo intenzívne. Súper hral na individuálne krytie, niekedy sa vkrádal veľký chaos. Toto sme nechceli, aby to tak vyzeralo. Myslím si, že sme nepremenili priveľa šancí. Boli sme lepší, samozrejme, pretože máme lepšie mužstvo."

Rozlúčka s fanúšikmi

"Na konci panoval veľký chaos a museli sme odísť z ihriska."

Raphinha

"Sledovali sme ho už dlho. Je to hráč, ktorého štýl sa mi veľmi páči. Má veľký hlad po hre a víťazstvách, veľmi nám pomôže. Myslím si, že je to veľkolepý prestup na túto a ďalšie sezóny."

La Liga a Liga Majstrov

"Vyhrať ich je našim cieľom, ale uvidíme, čas ukáže. Určite budeme chcieť vyhrávať v každom zápase."

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
lojzo Premium
2022-07-31 08:18:44
Káder aj príprava v USA ukazujú veľmi dobrý dojem z hry aj výsledkov, len to pretaviť aj do majstrovských zápasov v La lige a LM
2022-07-31 08:55:44
Už začínám mít pocit, že žádná stoperská dvojice Araujo - Kounde se nerysuje. Další prohlášení od Xaviho, kde říká, že Araujo je možností na kraj obrany, stejně jak to řekl u Koundeho. Nakonec to odsere Dest a opět bude tlačit stopery na kraj, jen aby si zahráli García nebo Christensen.